Nevjerojatno sočan čokoladni kolač bez glutena
Kada je gotov, ostavi ga da se ohladi na sobnoj temperaturi. Posluži ovu divnu čokoladnu deliciju s kuglicom sladoleda ili sa žlicom grčkog jogurta - vjeruj nam, ova kombinacija je fantastična!
Odlična stvar kod pripreme ovog kolača je i to što se priprema s vodom u pećnici zbog čega je iznimno sočan i vlažan. Kako pripremiti ovaj izvrsni desert, pročitaj u nastavku.
12 trikova za dijetu s grčkim jogurtom
Sastojci
- 1/2 šalice šećera ili žlica i pol meda/agavinog sirupa
- 6 jaja sobne temperature
- 170 g tamne čokolade (70 % kakaa)
- prstohvat soli
Zamjena za brašno i jaja u kolačima
Priprema
Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. U većoj posudi, pomiješati žumanjke sa šećerom ili medom dok ne dobiješ blijedu smjesu te dodaj rastopljenu čokoladu i dobro izmiješaj. Od bjelanjaka i prstohvata soli napravi čvrst snijeg. U smjesu čokolade i žumanjaka dodaj prvo 1/3 snijega i nježno umiješaj špatulom, potom dodaj ostatak snijega, isto vrlo nježno miješajući. U vatrostalnu posudu stavi papir za pečenje te ulij smjesu. Vatrostalnu posudu zatim uroni u lim za pečenje koji si napunila vodom i to na način da vatrostalna posuda bude barem 1 cm u vodi. Peci u zagrijanoj pećnici 25 - 30 minuta; ohladi i prije posluživanaj dodaj kuglicu sladoleda ili žlicu grčkog jogurta. Ova smjesa je dovoljna za okruglu vatrostalnu posudu promjera 22 cm i visine 5 cm.
Dobar tek!
Slične recepte pronađi na Gastro.hr