Neodoljive sirove tortice s kokosom i malinama

Guliver/Shutterstock
Indijske oraščiće potopi u vodi jedan sat. U blenderu samelji lješnjake, dodaj med, kakao i po potrebi malo vode dok ne dobiješ kompaktnu smjesu koju možeš oblikovati. Smjesu razdijeli po dnu manjih kalupa. Indijske orahe isperi i sitno samelji u blenderu.
Vidi originalni članak

Dodaj kokos, limunov sok, javorov sirup i kokosovo ulje. Izmiksaj dok ne dobiješ glatku smjesu. Ubaci šalicu usitnjenih malina. Izlij smjesu preko podloga u kalupima i ostavi preko noći dok se dobro ne stisne. Prije posluživanja, izvadi tortice iz kalupa i ukrasi preostalim malinama.

Sastojci:

  • 1 i 1/2 šalica lješnjaka
  • žlica kakaa
  • 2 žlice vode

Za nadjev:

  • 1 i 1/2 šalica neslanih indijskih oraščića
  • 1/2 šalice kokosovog brašna
  • limunov sok
  • 3 žlice javorovog sirupa
  • 3/4 šalice kokosoog ulja
  • 2 šalice malina
Posjeti missZDRAVA.hr