Mirisni kuglof s bademima, cimetom i medom
Kuglof s jabukama, cimetom i bademima
Spoj badema, jabuka, cimeta i klinčića u sjajnom zimskom kolaču obožavat će baš svi.
Blagdanska verzija omiljenog klasičnog kolača oduševit će vas na prvi zalogaj. Pripremite desert kakav su pripremale i naše bake na jedan potpuno novi način. Ako umjesto velikog kalupa za kuglof imate male kalupe, ova smjesa će poslužiti i za pripremu mini blagdanskih kuglofa.
Sastojci:
- 250 g brašna
- 125 g mljevenih badema
- 1,5 žličica cimeta
- 1/2 žličice klinčića
- 1 žlica praška za pecivo
- 1 žličica soli
- 3 jaja
- 1 šalica meda
- 3 žlice ulja
- 3 srednje jabuke
Priprema:
- U većoj posudi pomiješajte brašno, začine i prašak za pecivo te dodajte sol.
- U posebnoj posudi izmiksajte jaja, med i ulje dok ne dobijete pjenastu smjesu.
- Umiješajte suhe sastojke pa dodajte nasjeckane jabuke. Pustite da smjesa stoji oko pola sata.
- Pećnicu zagrijte na 160 stupnjeva i napunite kalup smjesom i peci oko pola sata.
- Kada je kuglof pečen, ostavite da se ohladi i poslužite uz čaj ili kuhano vino.
U slast!