Mirisni kuglof s bademima, cimetom i medom

shutterstock Kuglof s jabukama, cimetom i bademima
Spoj badema, jabuka, cimeta i klinčića u sjajnom zimskom kolaču obožavat će baš svi.
Vidi originalni članak

Blagdanska verzija omiljenog klasičnog kolača oduševit će vas na prvi zalogaj. Pripremite desert kakav su pripremale i naše bake na jedan potpuno novi način. Ako umjesto velikog kalupa za kuglof imate male kalupe, ova smjesa će poslužiti i za pripremu mini blagdanskih kuglofa. 

Sastojci:

  • 250 g brašna
  • 125 g mljevenih badema
  • 1,5 žličica cimeta
  • 1/2 žličice klinčića
  • 1 žlica praška za pecivo
  • 1 žličica soli
  • 3 jaja
  • 1 šalica meda
  • 3 žlice ulja
  • 3 srednje jabuke

Priprema:

  1. U većoj posudi pomiješajte brašno, začine i prašak za pecivo te dodajte sol.
  2. U posebnoj posudi izmiksajte jaja, med i ulje dok ne dobijete pjenastu smjesu.
  3. Umiješajte suhe sastojke pa dodajte nasjeckane jabuke. Pustite da smjesa stoji oko pola sata.
  4. Pećnicu zagrijte na 160 stupnjeva i napunite kalup smjesom i peci oko pola sata.
  5. Kada je kuglof pečen, ostavite da se ohladi i poslužite uz čaj ili kuhano vino.

U slast!

 

keto recept Čokoladni keto kolač idealan za zabave ili kad vam se jede nešto slatko

Brzo i zdravo Zdravi kolačići od badema s čokoladom bez pečenja s dugim rokom trajanja

Posjeti missZDRAVA.hr