Hrana Zdravi recepti 07. prosinca 2021.

Zdravi kolačići od badema s čokoladom bez pečenja s dugim rokom trajanja

Foto: instagram Ovi kolačići od badema idealna su blagdanska slastica
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Bliži se blagdansko vrijeme, a s njime i uvijek omiljene slastice. Ako ih više voliš jesti, a manje raditi, ovaj recept je idealna za tebe.

Blagdanske slastice ponekad znaju biti komplicirane za napraviti i oduzimaju puno vremena. No, to ne mora biti tako, a ovi kolačići od badema to i dokazuju. Za ove kolačiće potrebno je manje od 10 sastojaka, a čak ti ne treba ni pećnica već samo sjeckalica za hranu. Potrebno ti je samo 20 minuta i 18 kolačića je spremno za uživanje. 

Možda te zanima... Klasični talijanski panettone za adventsko vrijeme Hrana

Sastojci

  • 1 šalica badema
  • 8-10 datulja bez koštica
  • 1/2 šalice maslaca od badema
  • 2 žlice kakao zrna + dodatno za dekoraciju
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1/4 žličice soli, možeš preskočiti ako je maslac od badema slani
  • 1/4 šalice tamne čokolade
  • 1/4 šalice bijele čokolade
  • 1 žličica kokosovog ulja 

 | Author: instagram Foto: instagram

Priprema

  • Za početak dodaj bademe u sjeckalicu za hranu i lagano pulsiraj dok ne dobiješ grubo brašno od badema. Zatim dodaj datulje, maslac od badema, ekstrakt vanilije i sol i pulsiraj dok se ne formira tijesto. Na kraju dolaze kakao zrna koja trebaš lagano umiješati u smjesu da se sve sjedini.
  • Smjesa će biti mrvičasta i ljepljiva te rukama oblikuj smjesu u male kolačiće i odloži ih na lim obložen papirom za pečenje. Ako si nestrpljiva i kolačići izgledaju primamljivo, možeš ih odmah jesti ili ih staviti u hladnjak na 1-2 sata kako bi se kolačići stisli.
  • Nakon što odstoje u hladnjaku, možeš ih umočiti u otopljenu tamnu ili bijelu čokoladu u kombinaciji s malo kokosovog ulja kako bi se čokolada bolje otopila. Kada ih umočiš, posipaj ih sa ostatkom kakaovih zrna i spremi ih natrag u hladnjak kako bi se čokolada stvrdnula. Idealni su kolačići koje možeš napraviti unaprijed jer ih možeš spremiti i do tjedan dana u hladnjaku ili čak tri mjeseca u zamrzivaču. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.