Mini uskrsni cheesecake, razveselit će te izgledom i okusom

shutterstock
Klasični cheesecake napravi u malim kalupima za muffine i ukrasi ih čokoladnim jajima u gnijezdu od tostiranog kokosa. Recept se u originalu zove Philadelphia Easter Mini Cheesecake. Od navedenih sastojaka možeš dobiti 18 mini cheesecakea (svaki teži 77 g).
Vidi originalni članak

Sastojci

  • 1, 1/4 šalice Digestive keksa
  • 1/4 šalice otopljenog maslaca
  • 750 g (3 pakiranja po 250 g) Philadelphia krem sira
  • 3/ 4 šalice šećera (možeš staviti eritrol)
  • 1 vanilijin šećer
  • 3 jaja
  • 1 šalica plus dvije žlice kokosovih mrvica ili još bolje listića
  • 250 g čokoladnih jaja

Ukusna svježina limuna Cheesecake s limunom i niskim udjelom ugljikohidrata

Priprema

  • Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva Celzijevih
  • Pomiješaj izmrvljene ili samljevene kekse i maslac i utisni u kalup za muffine
  • Izmiksaj sir, šećer i vaniliju dok ne postanu kremasti. Dodaji jaja, jedno po jedno i miksaj na sporijoj brzini.
  • Kremu prelij po kori.
  • Peci 18 do 20 minuta ili dok su mini torte u sredini pečene. Ohladi i drži ih u hladnjaku najmanje dva sata.
  • Pospi svaku mini tortu sa žlicom kokosa tako da izgleda kao ptičje gnijezdo i ukrasi čokoladnim jajetom.

Izvor: What's Cooking

Slatka rapsodija Cheesecake kocke s komadićima voća i bijelom čokoladom

 

Posjeti missZDRAVA.hr