Low - carb čokoladne kocke, bezgrešni slatki zalogajčići

Sara Kostović
Ove kocke pune su okusa jer sadrže kokos, kakao, cimet, rum, a imaju malo ugljikohidrata pa će biti prava radost za one koji ih izbjegavaju.
Vidi originalni članak

Sastojci

Za biskvit:

  • 2 jaja
  • 2 žlice kokosovog brašna
  • žlica kokosovih mrvica
  • žlica pirovog griza
  • prstohvat soli
  • 2 žlice eritrita
  • 1 naribana jabuka
  • aroma ruma
  • žlica kakaa
  • žličica cejlonskog cimeta
  • žlica kokosovog ulja
  • 2,5 dcl vode (može i biljno mlijeko)

Za nadjev:

  • čokoladni proteinski puding
  • kikiriki maslac

flashback iz djetinjstva Kinder Milk - Schnitte u zdravom ruhu, mljac

Priprema

  • Zagrijte pećnicu na 200°C.
  • Razdvojite žumanjke od bjelanjaka.
  • Žumanjke pjenasto umutite s eritritom, dodajte kokosovo ulje i aromu ruma te nastavite mutiti.
  • Nakon toga, dodajte kokosovo brašno, kokosove mrvice, pirov griz, prstohvat soli, naribanu jabuku, kakao i cimet te sve zajedno dobro sjedinite.
  • Dodajte vodu te pjenjačom formirajte smjesu.
  • Istucite snijeg od bjelanjaka s prstohvatom soli te malo po malo dodajte snijeg u prvu smjesu lagano miješajući žlicom, pazeći da ne istisnete zrak.
  • Smjesu rasporedite na papir za pečenje u većem pravokutnom plehu.
  • Pecite biskvit na 180°C, 20 minuta.
  • Ohladite, prerežite biskvit na četiri manja vertikalna dijela.
  • Svaki premažite pudingom i kikiriki maslacem te preklopite jedan s drugim te treći s četvrtim.
  • Od dva dobivena pravokutnika režite kocke.

Još recepata Sare Kostović potraži na njezinom Instagramu healthycornerbys

Uživajte!

Posjeti missZDRAVA.hr