Laganija verzija palačinki za doručak ili večeru

Guliver/Shutterstock
Ovakvu laganiju verziju palačinki pripremite za doručak, brzi ručak ili slatku večeru. Breskve možete zamijeniti voćem po svom izboru poput banana, jabuka, marelica ili nektarina.
Vidi originalni članak

Palačinke moraju biti nešto manje i deblje, poput američkih. Poslužite ih uz sirup od čokolade, med ili ih vruće premažite maslacem kako bi postale još sočnije.

Sastojci:

  • 1 breskva
  • 1 jaje
  • 1 grčki jogurt
  • 2 žlice šećera
  • 0.5 žličica đumbira
  • 0.75 šalice brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • maslac
  • prstohvat soli
  • prstohvat cimeta

Priprema:

1. U zdjeli pomiješajte jaje, šećer i đumbir.

2. U drugoj zdjeli kombinirajte brašno, sol, prašak za pecivo i cimet, pa pomiješajte s mokrim sastojcima.

3. Breskvu narežite na ploške.

4. Zagrijte tavu i dodajte žličicu maslaca.

5. Kada postane vruća, na tavu stavite smjesu za palačinke.

6. Rasporedite smjesu tako da tvori manji krug visok oko 1 cm.

7. Dok se donji dio peče, na gornji stavite plošku breskve.

8. Pecite dok se ne pojave mjehurići po vrhu, a rubovi postanu lagano smeđe boje, oko 3 minute.

9. Dodajte još malo maslaca na tavu pa okrenite palačinku tako da je dio s breskvom s donje strane.

10. Pecite na srednjoj vatri kako breskva ne bi izgorjela. Poslužite uz med ili tučeno slatko vrhnje. 

palačinke Palačinke koje možete jesti i ako ste na proteinskoj dijeti

 

Posjeti missZDRAVA.hr