Lagani desert od kupina

Rashlađena krema fantastičnog okusa od kupina, meda i ricotta sira, odličan je desert za tople ljetne dane! A ne sadrži gluten tako da u njoj mogu uživati i osobe koje imaju celijakiju ili su alergične na protein iz pšenice
Vidi originalni članak

Celijakija ili nepodnošljivost organizma na gluten, protein koji se nalazi u pšenici i ostalim žitaricama kao što su zob, ječam, raž, pira, kamut i triticale, jedno je od najraširenijih stanja u svijetu.

Saznaj koji su simptomi celijakije i kako se liječi!

Povodom obilježavanja Tjedna svjesnosti o celijakiji, koji traje od od 15. do 22. svibnja, donosimo ti recepte za ukusna i zdrava bezglutenska jela. Danas isprobaj lagani desert od kupina!

Sastojci koji su ti potrebni:

  • 100 grama Schär bezglutenskih piškota Savoiardi
  • 400 grama kupina
  • 250 grama ricotta sira
  • 2 bjelanjka
  • 4 žlice meda
  • 60 ml likera od limuna

Priprema:

Nareži Savoiardi piškote na male kocke, navlaži u likeru i stavi na tanjur. Pomiješaj kupine i med te dodaj ricotta sir. Bjelanjke umješaj u snijeg i pažljivo pomiješaj. Na kraju dodaj Saviardi kekse. Ulij kremu u 4 zdjele, stavi u hladnjak da se ohladi sat vremena i potom još 20 minuta u zamrzivaču.

Prehrambene vrijednosti u 100g:

  • Proteini 5,0 g
  • Masti 2,9 g
  • Ugljiko-hidrati 17,0 g
  • Kcal 122
  • Kj 515

Više o Schär proizvodima pročitaj na: www.pretti.hr

Posjeti missZDRAVA.hr