Lagane ljetne tortilje s povrćem za ručak ili večeru

Guliver/Shutterstock
Blanširaj brokulu i pomiješaj je sa zrnima kukuruza. Začini mješavinom začina. Tanko nareži luk i poškropi s aromatičnim octom te ostavi pet minuta. Izvadi i procijedi. Ugrij dvije tortilje u tavi oko pola minute, okreni i ostavi još nekoliko sekundi.
Vidi originalni članak

Na polovicu svake tortilje naribaj četvrtinu sira, stavi brokulu i kukuruz te dodaj četvrtinu luka. Preklopi tortilju i prži dok se sir ne počne topiti. Okreni i prži dok ne dobiju zlatnu boju. Premjesti u tanjur i drži na toplome do posluživanja. Na isti način pripremi druge dvije tortilje.

Sastojci:

  • 4 tortilje
  • luk
  • 3 žlice aromatičnog octa
  • 200 g ribanog sira
  • 200 g brokule
  • 100 g kuhanog kukuruza
  • žlica meksičke mješavine začina
Posjeti missZDRAVA.hr