Lagane ljetne tortilje s povrćem za ručak ili večeru
Blanširaj brokulu i pomiješaj je sa zrnima kukuruza. Začini mješavinom začina. Tanko nareži luk i poškropi s aromatičnim octom te ostavi pet minuta. Izvadi i procijedi. Ugrij dvije tortilje u tavi oko pola minute, okreni i ostavi još nekoliko sekundi.
Na polovicu svake tortilje naribaj četvrtinu sira, stavi brokulu i kukuruz te dodaj četvrtinu luka. Preklopi tortilju i prži dok se sir ne počne topiti. Okreni i prži dok ne dobiju zlatnu boju. Premjesti u tanjur i drži na toplome do posluživanja. Na isti način pripremi druge dvije tortilje.
Sastojci:
- 4 tortilje
- luk
- 3 žlice aromatičnog octa
- 200 g ribanog sira
- 200 g brokule
- 100 g kuhanog kukuruza
- žlica meksičke mješavine začina