Krumpiri punjeni povrćem

Thinkstock
Pečeni krumpiri punjeni različitim vrstama povrća obrok su kojemu meso niti ne treba. Jelo je za četiri osobe, priprema traje oko 90 minuta, a recept donosi portal Gastro.hr. Uz krumpire potrebne su ti rajčice, krastavci, paprike, ljubičasti luk i bosiljak
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 8 srednjih krumpira
  • 4 rajčice
  • 2 svježa krastavca
  • 2 paprike
  • 1 ljubičasti luk
  • vezica bosiljka
  • kiselo vrhnje
  • zelena salata
  • sol, papar, limunov sok

Priprema:

Krumpire operi i stavi peći u pećnicu na 200°C oko jedan sat. Kada su krumpiri gotovi, odreži im jedan centimetar gornje kore te ih lagano izdubi. Dio krumpira koji si izdubila lagano pomiješaj s kiselim vrhnjem, začini solju i paprom.

Rajčicu, krastavce, papriku i luk nareži na kockice i sve pomiješaj u posudi. Zelenu salatu i svježe listove bosiljka nareži na trakice. Salatu, bosiljak i pola količine povrća dodaj smjesi krumpira i kiselog vrhnja. Napuni krumpire smjesom i posluži uz ostatak povrća.

Dobar tek!

Posjeti missZDRAVA.hr