Kruh od tikvica bez glutena i s obiljem vlakana
Kolumnistica portala missGASTRO Laura Roman pripremila je recept za začinjeni kruh od tikvica. Vrlo je jednostavan za napraviti, pun okusa zahvaljujući začinima, a po želji u njega možeš staviti pancetu.
Ovaj kruh je bez glutena, a u receptu sam koristila zobeno brašno i pahuljice koji imaju oznaku da su bez glutena. Ako ti to nije važno, možeš koristiti obične zobene pahuljice koje vjerojatno već imaš kod kuće. Dobar tek!
Druge recepte potraži na blogu La Vie Shobaine i pratećem profilu na Instagramu
Sastojci:
- 3 jaja
- 550 g tikvica
- 30 g maslaca
- 80 g zobenog brašna
- 30 g lanenog brašna
- 40 g zobenih pahuljica
- 1 žličica praška za pecivo
- 1 žličica kumina, ružmarina, origana, paprike, kurkume
- ½ žličice timijana
- 70 g pancete (po želji)
Priprema:
- Tikvice ugrubo naribaj pa ih iscijedi.
- U zdjeli umuti jaja s malo soli.
- Umiješaj naribane tikvice u smjesu.
- Maslac otopi u maloj tavi i dodaj sve začine.
- Lagano ih tostiraj 30 sekundi pa polako ulij otopljeni maslac i začine u smjesu s tikvicama.
- Dodaj brašna i prašak za pecivo. Sve dobro promiješaj.
- Po želji, nasjeckaj pancetu na kockice i lagano je umiješaj u smjesu.
- Kalup za pečenje kruha obloži papirom za pečenje pa prelij smjesu.
- Peci na 180 stupnjeva otprilike 35 minuta.