Krem juha od bundeve

S radionice kuhanja Bundevijada koju Tončika Cukrov tradicionalno održava u Makronovi, donosimo ti recept za najbolju jesensku juhu koja će te grijati, tješiti, hraniti i razveseliti svaki put kad je skuhaš! Ako želiš ovoj juhi dati bogatiji okus dodaj tofu i tostirane trakice nori alge
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 1 luk (narezan na kockice)
  • 3 šalice bundeve (hokaido - narezane na kockice)
  • 0,5 šalice celera (narezanog na kockice)
  • 1 žlica zobenih pahuljica
  • 4 šalice vode / temeljca
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar
  • lovor

Garniranje:

  • zobeno vrhnje
  • dimljeni tofu
  • peršin
  • tostirane trakice nori alge

Priprema:

Pirjaj luk na ulju, dodaj bundevu, celer, pahuljice, vodu da sve prekrije te sol. Kuhaj 20 minuta i sve potom izmiksaj. Dodaj temeljac u juhu, kojem kada zakuha treba dodati lovor i preostale začine i sve još kratko prokuhati. Serviraj s vrhnjem, peršinom, trakicama nori alge i po želji za bogatiji okus garniraj i s dimljenim tofuom.

Još ukusnih vegetarijanskih recepata potraži ovdje.

Posjeti missZDRAVA.hr