Krekeri od maslina i krema od avokada

Krekeri od maslina odlična su grickalica, a za njih i pripremu kreme od avokada potrebno ti je samo 30 minuta. Za dodatnu aromu, krekere možeš umijesiti zajedno s ružmarinom ili s nekim drugim mirodijama
Vidi originalni članak

Sastojci za 4 porcije:

  • 2 komada avokada (mesnati dio)
  • 1 limun
  • 1 kiselo vrhnje (10 % masti )
  • sol
  • papar
  • 2 dl mlijeka (1.8 % masti )
  • 400 g pšeničnog, bijelog brašna
  • 50 g slanog maslaca
  • 1 jaje
  • 50 g crnih maslina
  • 1 prašak za pecivo

Priprema:

  1. Kremu od avokada pripremi prije nego što ispečeš krekere tako da poluzreli avokado očistiš, izrežeš na kockice te odmah pokapaš limunovim sokom kako ne bi potamnio. 
  2. Dodaj vrhnje, začini solju i paprom po ukusu te usitni štapnim mikserom u jednoličnu kremu. Ostavi u hladnjaku da se ohladi.
  3. Krekere pripremi tako da umiješa tijesto od brašna, praška za pecivo, soli i sjeckanih maslina. Zagrij mlijeko i u njemu postupno otopi maslac. Pripazi da ne provrije te umiješaj u tijesto dodajući ravnomjerno crne masline koje si nasjeckala.
  4. Razvaljaj tijesto, izreži na pravokutnike i probuši vilicom na više mjesta. Peci na plehu pokrivenom papirom za pečenje od 12 do 15 minuta na 175 stupnjeva kako se krekeri ne bi zalijepili.
  5. Ventilaciju u pećnici smanji da ne otpuše nježne i prhke krekere.
  6. Složi sendvič od nekoliko slojeva umećući kremu od avokada između krekera.

Saznaj kako pripremiti juhu od avokada i mente

Mnoštvo recepata za slična ukusna jela potraži na portalu Gastro.hr.

Posjeti missZDRAVA.hr