Kolačići od prhkog tijesta sa suhim brusnicama i pistacijom

Instagram
Ovi kolačići idealni su za blagdansko vrijeme.
Vidi originalni članak

Ne samo da ovi kolačići izgledaju prekrasno zbog zelene i crvene boje koje im daju pistacija i brusnica, već su i odličnog okusa. 

Sastojci:

  • 100 grama pistacija
  • 85 grama suhih brusnica
  • 112 grama šećera (šećer možete zamijeniti nekim zdravijim primjerice ksilitolom)
  • 227 grama maslaca
  • 3/4 žličice soli
  • 340 grama brašna

Priprema:

  1. Zagrijete pećnicu na 175 stupnjeva i stavite pistacije da se tostiraju oko 10 minuta, dok ne dobiju blago smeđu boju. 
  2. Stavite brusnice u multipraktik i pulsirajte kako biste dobili male komadiće. 
  3. Stavite maslac, sol i i šećer u zdjelu i miksajte na srednjoj brzini oko dvije minute, dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte brašno i lagano miksajte dok se svi sastojci ne sjedine. Zatim dodajte pistacije i brusnice i miksajte dok se svi sastojci ne sjedine.
  4. Oblikujte tijesto u pravokutnik na lagano pobrašnjenoj površini. Neka tijesto bude debljine oko dva centimetra. Okruglim kalupom za oblikovanje izrežite kolačiće (neka budu veliki oko pet centimetara). Stavite kolačiće na lim obložen papirom za pečenje i svaki izbodite vilicom u sredini kako sredina ne bi ostala sirova.
  5. Ohladite tijesto u hladnjaku najmanje 20 minuta kako bi kolačići zadržali svoj oblik.
  6. Pecite ih na 150 stupnjeva 25 do 30 minuta, odnosno dok kolačići ne budu blago zlatne boje. Donji dio kolačića trebao bi biti blago smeđe boje.
  7. Izvadite kolačiće iz pećnice i ostavite ih da se ohlade oko pet minuta. Možete ih čuvati u posudi oko tjedan dana.

priprema korak po korak Klasični talijanski panettone za adventsko vrijeme

Posjeti missZDRAVA.hr