Kolač od banana i ruma bez dodanog šećera i masnoća

shutterstock
Ovaj ukusni kolač ne sadrži dodane šećere i masnoće, a svejedno je ukusan, jednostavan za pripremu i ne sadrži gluten.
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 250 g datulja
  • 2 male ili 1 velika banana
  • 100 g pekan oraha ili običnih, od toga 85 g grubo nasjeckaj, a ostatak sačuvaj
  • 200 g grožđica
  • 200 grama nekog drug suhog voća po želji (sitno ga isjeckaj ako je krupnije)
  • 100 g fine palente
  • 100 g palente
  • 2 žlice pomiješanih začina: cimet, đumbir u prahu, klinčići i još neke ako želiš
  • 2 žlice praška za pecivo
  • 3 žlice ruma za kolače
  • 2 bjelanjka
  • nekoliko banana
  • za ukras ako želiš šećer.

Recept fitness trenera Banana kruh: Neodoljiva slastica bez aditiva i šećera

Priprema:

  • Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva C. Obloži kalup za kruh s papirom za pečenje.
  • Datulje stavi u malu tavu s 200 ml kipuće vode i pirjaj 5 minuta. Prokuhaj dobivenu tekućinu, a datulje stavi u procesor za hranu. Dodaj banane i 100 ml tekućine od datulja i pulsiraj dok ne dobiješ glatku smjesu.
  • U zdjeli pomiješaj orašaste plodove, suho voće, palentu, začine i prašak za pecivo, zatim dodaj pire od datulja i rum i miješaj dok se ne sjedine.
  • Bjelanjke umuti mikserom i dodaj u smjesu za kolač. Na vrh stavi šećer i ostatak orašastih plodova.
  • Pecite sat vremena dok kolač ne postane smeđ i hrskav a čačkalica zabodena u sredinu kolača ne izađe čista. 
  • Ohladi u potpunosti prije rezanja na kriške.

Izvor: GoodFood BBC

 

Posjeti missZDRAVA.hr