Koktel "Penicilin", nova doza okrijepe iz čaše

shutterstock
Koktel popularno zvan "Penicilin" stvorio je Sam Ross sredinom 2000-ih, kada je radio u poznatom baru Milk & Honey u New Yorku. Danas se on poslužuje širom svijeta, dokazujući time svoj status kao jednog od najboljih.
Vidi originalni članak

Dobitna kombinacija u ovom slučaju jest viski pomiješan sa svježim limunom i (domaćim) sirupom od meda i đumbira. On je sladak, ukusan i trpak, a po želji na njega dodati možeš i žličicu dimljenog škotskog viskija koji se dodaje na vrh pića kao nadopuna okusa, ali i za bolji vizualni dojam.

Sastojci za domaći sirup od đumbira i meda

  • 10 – 15 cm oguljenog đumbira
  • čaša vode
  • čaša meda

Priprema sirupa

  • Pripremi srednje veliki lončić za kuhanje. U njega stavi čašu vode, čašu meda te 10 do 15 centimetara oguljenog i tanko narezanog đumbira.
  • Upali vatru i pričekaj da tekućina provrije uz lagano miješanje. Nakon toga smanji vatru i kuhaj još oko pet minuta.
  • Kad se ohladi, stavi dobivenu tekućinu u hladnjak preko noći da sirup odstoji. Drugi dan procijedi sirup kroz gazu.

Sastojci za koktel

  • 50 ml škotskog viskija
  • 25 ml soka od limuna
  • 25 ml (domaćeg) sirupa od đumbira i meda
  • žlica dimljenog single malt škotskog viskija, po želji

Priprema

  • Sve sastojke ulij u shaker za koktele ili u termosicu
  • Dodajte 5 kocki leda i poklopi posudu
  • Promućkaj najmanje 10 sekundi
  • Dobiveni koktel izlij u čašu i po želji dodaj još nekoliko kocki leda.

Živjeli!

Hrana Otkrij što je to mocktail i pripremi jedan antioksidacijski

Posjeti missZDRAVA.hr