Keto tiramisu za tople dane koji su pred nama
Tiramisu
Tiramisu je jedan od najpoznatijih talijanskih deserata koji se priprema od slojeva biskvita natopljenog kavom i meke kreme od mascarponea, ovo je "ketoizirana" verzija sa stranice Diet Doctor.
Sastojci
Za biskvit:
- 4 velika jaja
- šalica eritrola u prahu
- 80 g rastopljenog maslaca
- čajna žlica praška za pecivo
- 140 g (šalica i pol) bademovog brašna.
Krema od mascarponea:
- 2 šalice tučenog vrhnja
- šalica mascarponea
- 4 žlice eritrola u prahu
Za preljev:
- šalica kave
- 4 žlice kakaa u prahu
Priprema
Biskvit:
- Zagrijte pećnicu na 175°C. Odvojite bjelanjke od žumanjaka i stavite ih u dvije odvojene posude. Od bjelanjaka uz pomoć miksera istucite čvrsti snijeg.
- U žumanjke dodajte zaslađivač i tucite dok smjesa ne postane blijedo žuta. Dodajte otopljeni maslac i prašak za pecivo i izmiješajte. Na kraju dodajte bademovo brašno i ponovno miješajte dok se dobro ne sjedini.
- Špatulom, nježnim pokretima, lagano umiješajte bjelanjke u smjesu.
- Namastite posudu za pečenje 23 x 33 cm ili je obložite papirom za pečenje. Žlicom umiješati tijesto. Pecite 10 do 15 minuta.
- Ostavite da se hladi tri sata i izvaditi je iz pleha.
Mascarpone krema:
- Tucite vrhnje dok ne očvrsne.
- U drugoj posudi umutiti mascarpone i dodati zaslađivač.
- Silikonskom lopaticom izmiješajte vrhnje i mascarpone nježnim pokretima.
Završetak i posluživanje:
- Ulijte kavu u duboku posudu.
- Narežite biskvit na kocke i umočite ih u kavu i poredajte na tanjur.
- Premažite slojem mascarpone kreme.
- Zatim dodajte još jedan sloj biskvita umočenog u kavu i prekrijte ga drugim slojem kreme.
- Ukrasite kakaom i ostavite u hladnjaku najmanje 3 sata.