Prefini keksi bez brašna s maslacem od indijskih oraščića

Marija Cossi
Recept za prefine zdrave keksiće s maslacem od indijskih oraščića, kokosovog šećera i tamne čokolade s 70 posto kakaa donosi naša blogerica Marija Cossi. U njima možeš uživati bez grižnje savjesti.
Vidi originalni članak

Sastojci za 12 većih keksa

  • 2 jaja
  • prstohvat himalajske soli
  • 65 g kokosova šećera
  • 245 g maslaca od zapečenih indijskih oraščića 
  • 1 ravna žličica praška za pecivo
  • 2 rebra tamne čokolade s barem 70% kakaa

 

Priprema:

Jaja, sol i kokosov šećer ručno izradi pjenjačom. Dodaj maslac od indijskih oraščića te nastavi ručno miješati kako bi se sastojci što bolje sjedinili, zatim dodaj i prašak za pecivo te završi proces. Nasjeckaj 2 rebra tamne čokolade na kockice i ručno umijesi u smjesu. Čokoladu možeš i ne moraš staviti u smjesu za kekse.
 
Recenzija: šećer od kokosa
 
Žlicom za sladoled vadi kuglice smjese veličine oraha na pleh za pečenje obložen masnim papirom. Lagano pritisni vrh. Dobiti ćeš okrugli oblik keksa. Peci na 180 C stupnjeva, cca 10 minuta. Keksi će se tokom pečenja raširiti i lagano dignuti.
Izvadi gotove kekse, ostavi na plehu još minutu da se stisnu te složi na metalnu rešetku na hlađenje.
 
Čuvaj u staklenci!
 
Mariju i njene zdrave recepte možeš pronaći na njezinom blogu Make it Healthy i na Facebooku.

 
 
Posjeti missZDRAVA.hr