Juha s kiselim kupusom
Hranjiva i ljekovita svojstva kiseli kupus čine neizostavnom zimskom namirnicom. Recept za ukusnu i hranjivu juhu s kiselim kupusom donosi ti portal Gastro.hr. Jelo je za četiri osobe, trajanje pripreme je sat vremena, a osim kiselog kupusa bit će ti potrebni krumpiri, mrkve i crvene mljevene paprike
Sastojci:
- 3 krumpira
- 3 mrkve
- 3 kobasice lagano dimljene
- 1 žlica brašna
- 1/2 žličice crvene mljevene paprike
- 500 g kiselog kupusa
- sol, papar, maslinovo ulje
Priprema
Krumpir i mrkvu oguli i nareži na kocke. Kobasicu prepolovi i nareži na polumjesece. U loncu poprži kobasicu, dodaj joj krumpir, mrkvu i kiseli kupus narezan na trakice, dobro promiješaj i pirjaj 5 min. Dodaj vodu da prekrije sastojke i pusti da se kuha na laganoj vatri oko 30 min. Po potrebi dodaj vodu.
U tavi na žlici maslinova ulja poprži brašno i papriku, lagano posoli i popapri. Dodaj zapršku u juhu, pusti da još jednom prokuha i posluži toplo.
Više recepata potraži ovdje.
Saznaj sve adute kiselog kupusa.