Bistra juha od kupusa i češnjaka
Hranjiva i ljekovita svojstva kupus čine neizostavnom zimskom namirnicom. Donosimo ti recept za ukusnu i laganu juhu s kupusom i češnjakom. Jelo je za četiri osobe, trajanje pripreme je pola sata, a osim kupusa i češnjaka bit će ti potrebni mrkva, peršin, riža i krumpir
Sastojci:
- 150 g mrkve
- 100 g korijena peršina
- 25 g češnjaka
- 200 g svježeg kupusa
- 100 g krumpira
- 150 g riže
- list peršina, sol, papar
- 1 žlica ulja
- 1.5 l vode
Priprema:
- Na malo ulja preprži usitnjeni češnjak. Dodaj sitno narezano povrće te sve kuhaj desetak minuta u pola litre vode.
- Kuhanom povrću dodaj još litru vode. Kad zakipi, smanji vatru i kuhaj još osam minuta.
- Za to vrijeme skuhaj rižu na pola, procijedi i dodaj u juhu. Začini solju, paprom te nasjeckanim peršinom.
Još recepata potraži na portalu Gastro.hr