Jesen na tanjuru: Rižoto s vrganjima i lisičarkama

Guliver/Shutterstock
Svježe gljive nareži na krupnije komade. U dubljoj tavi na zagrijanom ulju peci gljive dvije minute. Dodaj zgnječeni češnjak te pirjaj još minutu mješajući. Gljive izvadi. Preostalo ulje i polovicu maslaca zagrij u istoj tavi, dodaj luk i pirjaj dok ne postane staklast.
Vidi originalni članak

Smanji vatru i dodaj rižu, te je kratko preprži. Zalij je vinom i kuhaj dok alkohol ne ispari. Dolij vrući temeljac. Tekućinu dodaj kad riža upije prethodnu količinu temeljca  koji si dodala. Pusti da lagano vrije i kuhaj rižu bez miješanja još 20 minuta, dok ne upije svu tekućinu. Umiješaj gljive, začini solju i paprom, makni s vatre i umiješaj preostali maslac, ribani permezan i sjckani peršin.

Sastojci:

  • 500 g vrganja i lisičarki
  • 0, 5 dl maslinovog ulja
  • 3 češnja češnjaka
  • 350 g riže srednjeg zrna
  • 50 g maslaca
  • 1/2 luka
  • 50 ml suhog bijelog vina
  • 125 ml povrtnog temeljca
  • sol
  • papar
  • 1/2 svežnja peršina
  • 100 g ribanog parmezana

Napravi ukusan rižito s porilukom.

Posjeti missZDRAVA.hr