Japanske palačinke - jednostavne za pripremu i brzo gotove!
Japanske plačinke lagane i prozračne
Japanska kuhinja puna je zanimljivih recepata, a ovaj za lepršave i lagane palačinke mogao bi vam se svidjeti. Japanske palačinke jednostavne su i za pripremu te su brzo gotove.
One su i Instagram friendly zbog svojeg jedinstvenog oblika, a dodatno ih možete ukrasiti voćem po želji ili javorovim sirupom.
Sastojci:
- 100 g brašna (običnog ili bezglutenskog)
- ½ žličice praška za pecivo
- žličica sode bikarbone
- 2 žlice smeđeg šećera
- 4 jaja (4 bjelanjka, 2 žumanjka)
- 50 ml mlijeka
- 2 žličice ekstrakta vanilije (po želji)
- kokosova mast ili maslac
- dekoracija po želji (javorov sirup, voće)
Priprema:
- Razdvojite bjelanjke i žumanjke. Bjelanjke uz pomoć ručnog miksera izmiksajte u snijeg.
- Izdvojite dva žumanjka i u njih dodaj šećer, ekstrakt vanilije, prašak za pecivo i sodu. Umutite lagano mikserom. Dodajte mlijeko i ponovno umutite. Zatim polagano dodajte brašno i umutite mikserom kako bi se svi sastojci sjedinili.
- U smjesu žumanjaka dodajte smjesu bjelanjaka. Nemojte žuriti te ih lagano promiješajte koristeći žlicu ili lopaticu.
- Malo kokosove masti ili maslaca zagrijte na tavi, na srednje jakoj vatri koju ćete zatim smanjiti do kraja. U okrugli kalup izlijte malo tijesta.
- Pecite sve dok na površini tijesta ne primijetite malene mjehuriće, između tri i četiri minute.
- Pažljivo maknite kalup i preokrenite palačinku kao bi se dodatno zapekla s gornje strane, oko dvije do tri minute.
- Ponovite postupak sve dok imate tijesta te na kraju ukrasite palačinke po želji.