Elegantna Sacher torta bez šećera za svečani stol

Guliver/Shutterstock
Recept za ovu tortu posebno je primjeren za osobe s dijabetesom, lakto vegetarijance. Sadrži kvalitetan aminokiselinski sastav, dobra je kao izvor vlakana, a ima i veliku količinu polifenola.
Vidi originalni članak

Sastojci

Za biskvit:

  • 1 dag stevije
  • 5 kapi ekstrakta vanilije
  • 14, 5 dag maslaca
  • 6 jaja
  • 15 dag integralnog pšeničnog oštrog brašna
  • 1 žličica praška za pecivo

čokoladna torta Čokoladna torta bez brašna, šećera i meda

Za preljev:

  • 1 dag stevije
  • sok 1 limuna i naranče

Za premaz:

  • 20 dag džema od marelice (bez šećera)

Orašasti plodovi idealni su u kombinaciji s kakaom i borovnicama Sirova torta od kakaa i borovnica po receptu Darka Jurića

Za glazuru:

  • 6 dag maslaca
  • 20 dag tamne čokolade (s više od 70 posto kakaa)

gotova za 30 minuta Sirova torta od naranče, brza i jednostavna priprema

Priprema

Za biskvit, bjelanjke odvoji od žumanjaka i izmiješaj ih mikserom posebno. Na pari otopi maslac i čokoladu te umiješaj u smjesu sa žumanjcima. Dodaj bjelanjke i ostale namirnice lagano miješajući. Peci na 180 stupnjeva Celzijevih 40 minuta u okruglom kalupu promjera 26 cm, u koji si prethodno stavila papir za pečenje. Kad je pečeno, tijesto namoči slatkim sirupom od stevije te sokom limuna i naranče koji si prethodno prokuhala i ohladila. Prereži napola i premaži džemom za dijabetičare. Maslac zagrij do vrenja, dodaj usitnjenu čokoladu i dobro promiješaj. Tortu prelij čokoladom.

Posjeti missZDRAVA.hr