Desert s jabukama, cimetom i medom

Počela je nova sezona kuhanja, a izabrali smo i prvi jesenski recept tjedna! Rea Lujić iz Zagreba postala je kuharica tjedna zahvaljujući svom receptu za desert s jabukama, cimetom i bademima. Ako i ti želiš sudjelovati u natječaju i osvojiti Delimano 8u1 gurmansko kuhalo, pošalji nam recept s jesenskim namirnicama i tvojim omiljenim začinom i fotografiju
Vidi originalni članak

Obrazac za prijavu u akciji 'Kuhaj u ritmu jeseni 2013.' potraži ovdje.

Više informacija o nagradi - Delimano kuhalu, pročitaj ovdje.

''Cimet najbolje nadopunjuje okuse jesenskih voćki.''

Rein najdraži začin za jesensko jelo je cejlonski cimet jer smatra da najbolje nadopunjuje i podiže okuse jesenskih voćki.

Sastojci:

  • jabuke
  • cimet
  • sezam
  • lan
  • bademi
  • med
  • lisnato tijesto 

Priprema:

  1. Oguli jabuke, izdubi im sredinu te ih prokuhaj u vodi i cimetu.
  2. Pomiješaj sjemenke lana i sezama sa sitno nasjeckanim bademima i medom.
  3. Napuni jabuke pa ih omotaj u lisnati omotač.
  4. Premaži lisnato s prokuhanom vodom i cimetom, pospi sezamom pa peci na 180°C dok ne porumeni.

Dobar tek!

Komentar Zdrave Krave: Cimet i jabuke izvrsno idu zajedno, a Rea je svoj rcept oplemenila sezamom i lanom i tako ovom tradicionalnom desertu dala nešto originalniju notu. Pohvale za odabrane sastojke, osim za lisnato tijesto koje bi ipak trebalo zamijeniti nekom zdravijom alternativom.

Posjeti missZDRAVA.hr