Đavolja jaja s grčkim jogurtom umjesto majoneze

Guliver/Shutterstock
Ova đavolja jaja napravljena su uz pomoć grčkog jogurta umjesto majoneze i stoga ne samo da su zdravija, već su i lakša za konzumaciju, što će ti omogućiti više mjesta za pokoji uskršnji kolačić.
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 6 velikih tvrdo kuhanih jaja
  • 125 g grčkog jogurta
  • 1 žlica Dijon senfa
  • 1/4 žličice soli
  • 1/8 žličice papra
  • 1/4 žličice dimljene paprike
  • 1/8 žličice kajenske ili chilli paprike

Priprema:

  1. Izreži svako jaje na polovice. Izvadi žumanjke u malu zdjelu. Složi bjelanjke na tanjur za posluživanje.
  2. Vilicom razmrvi i napravi pire od žumanjaka.
  3. Žumanjcima dodaj grčki jogurt, senf, sol, papar, dimljenu papriku i kajensku papriku.
  4. Dobro promiješaj, dok ne dobiješ glatku smjesu. Ako ti se smjesa čini previše suhom, dodaj još grčkog jogurta.
  5. Uz pomoć žlice ili vrećice i nastavka za šlag bjelanjke napuni smjesom od žumanjaka. Po vrhu pospi dimljenu papriku. Posluži odmah ili stavi u hladnjak. Izvadi iz hladnjaka 30 minuta prije posluživanja.

U slast!

U slast! Torta od lješnjaka i meda po receptu Jamieja Olivera ne pada teško na želudac Foto vodič: Kruh od kiselog tijesta s hrskavom koricom

Posjeti missZDRAVA.hr