Cvjetača iz pećnice s kimom, limunom i bademima po receptu Jamieja Olivera!

shutterstock
Pečena cvjetača s kimom, korijanderom i bademima prepuna je okusa i aroma, odličan je, zdraviji prilog za riblja ili mesna jela.
Vidi originalni članak

Ako ste u potrazi za nekim originalnijim prilogom imamo odličan recept! Ovo pečeno jelo od cvjetače u indijskom stilu ima nevjerojatne okuse i hrskavu teksturu, zahvaljujući bademima, limunu, kimu i korijanderu. Priprema je jednostavna, a okus je fantastičan! 

Sastojci:

  • glavica cvjetače (uklonite vanjske zelene listove i narežite na komade)
  • morska sol
  • maslinovo ulje
  • žlica maslaca
  • 2 žličice sjemenki kima
  • 2 žličice sjemenki korijandera
  • 1 do 2 čili papričice
  • 1 šaka blanširanih badema, nasjeckanih
  • limun, korica i sok
  • peršin za dekoraciju

mogu biti i kao samostalni obroci 5 recepata za keto priloge uz koje ćete uspješno smanjiti unos ugljikohidrata

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 200 ° C.
  2. Cvjetaču blanširajte u slanoj kipućoj vodi nekoliko minuta, a zatim je ocijedite.
  3. U posudu za pečenje stavite maslinovo ulje i maslac.
  4. U posudi izmiješajte začine i čili s prstohvatom soli, a zatim ih pomiješajte s bademima i stavite u vruću, suhu tavu da se polako tostiraju. Nakon par minuta dodajte cvjetaču. Kad dobije lijepu boju, dodajte sok i koricu limuna i sve dobro promiješajte.
  5. Pržite oko minute, a zatim sve prebaci u posudu za pečenje i stavite u zagrijanu pećnicu na oko 15 minuta.

U slast!

u zamrzivaču mogu stajati do mjesec dana Keto keksi od samo šest sastojaka

Posjeti missZDRAVA.hr