Čokoladna torta s maslinovim uljem

Thinkstock
Donosimo ti recept za ukusnu čokoladnu tortu s maslinovim uljem i limunovim sokom. Za pripremu ovog recepta potrebno je dvadeset minuta, a glavni sastojci su tamna čokolada, limunov sok i svježi sir. Tortu možeš peći i u kalupu za muffine ako želiš male tortice. Recept prenosimo s portala Gastro.hr
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 200 g maslaca
  • 80 g tamne čokolade, minimalno 70 %
  • 120 g oraha
  • 60 g brašna
  • 3 jaja
  • 100 g svježeg sira ili skute
  • 200 g šećera
  • malo soli
  • maslinovo ulje
  • šećer u prahu
  • limunov sok

Priprema:

  1. Očišćenu jezgru oraha kratko ispeci u pećnici ili na suhoj tavi te je grubo nasjeckaj na nejednake krupne komade.
  2. Maslac nareži, a čokoladu natrgaj i miješaj ih u zdjeli iznad lonca kipuće vode kako bi se otopili i povezali u kremastu masu.
  3. Dodaj šećer te izradi mikserom.
  4. Umuti jaja pjenasto te ih dodaj smjesi koju neprestano miješaj.
  5. Svježi sir izradi vilicom te pažljivo umiješaj u dobivenu smjesu.
  6. Tek na kraju umiješaj brašno koje si prosijala da u njega dođe malo zraka. Sve dobro izmiješaj i dodaj prepečene orahe.
  7. Izlij u kalup po želji i peci 30 min na 170 stupnjeva.
  8. Umak pripremi tako da umiješaš šećer u prahu, sok iscijeđenog limuna te maslinovo ulje. Dobro promiješaj da bi dobila finu emulziju.
  9. Prelij preko tople pečene torte.

Savjet: Tortu možeš peći u kalupu za muffine kako bi dobila male torte ili u keramičkim zdjelicama te u šalicama.

Više recepata potraži na Gastro.hr.

Posjeti missZDRAVA.hr