Čokoladna sirova torta s cimetom, jednostavna za napraviti

Guliver/Shutterstock
Ova sirova torta jednostavno se priprema, a obiluje supernamirnicama. Izvrsna je za svečane prigode ili opušteno popodne. Čokoladna sirova torta ima niz zdravstveno poželjnih svojstava - ne sadrži gluten, paleo je, sirova je i sadrži superfood.
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 500 g oraha
  • 4 pune žlice sirovog kakaa
  • 1/2 žličice cimeta
  • 1/2 žličice morske soli
  • 20 oguljenih i otkoštenih datulja
  •  naranča
  • aroma naranče
  • 1 žličica arome vanilije

Orašasti plodovi idealni su u kombinaciji s kakaom i borovnicama Sirova torta od kakaa i borovnica po receptu Darka Jurića

gotova za 30 minuta Sirova torta od naranče, brza i jednostavna priprema

Sastojci za čokoladnu kremu:

  • 2 avokada
  • 6 datulja ili 1/4 javorovog ili agavinog sirupa
  • 1/2 šalice kakaa
  • 1/4 šalice vode ili bademova ili kokosova mlijeka
  • 1 žličica arome vanilije
  • prstohvat soli
  • malo voda koliko je potrebno da  se sastojci pomiješaju

Priprema:

  • Pomiješaj orahe, kakao, cimet i sol.
  • Miksaj u multipraktiku dok se ne usitne i zatim dodaj datulje, aromu naranče i vanilije.
  • Miksaj dok se ne prožmu svi sastojci.
  • Zatim dodaj sok jedne ili polovice naranče i ponovno miksaj.
  • Dobivenu smjesu utisni u kalup promjera 15 cm. Prije nego što utisneš smjesu kalup obloži papirom za pečenje.
  • Stavi u hladnjak najmanje na dva sata, a možeš i preko noći.
  • U multipraktiku pomiješaj sastojke za čokoladni preljev dok ne postane kremast.
  • Sat vremena prije serviranja drži tortu hladnjaku.

 

 

Posjeti missZDRAVA.hr