Cheesecake s limunom i niskim udjelom ugljikohidrata
Cheesecake
Recept za ovaj cheesecake je jednostavan, a to prije svega znači da je popis sastojaka kratak. Za koru možete upotrijebiti kekse bez glutena i šećera, ako želite da vaš cheesecake bude što zdraviji i niskokaloričniji.
Za koru
Sastojci:
- 1 1/2 šalice izmrvljenog suhog keksa po vlastitom izboru (slomite kekse na manje komadiće, stavite ih u vrećicu i smrvite razvijačem ili bocom)
- 6 žlica rastopljenog maslaca
- 1/3 šalice nekog zdravijeg šećera (ksilitol ili eritritol)
Priprema:
- Pomiješajte sastojke i utisnite ih u kalup.
- Pećnicu prethodno zagrijte na 250 stupnjeva C.
- Pecite desetak minuta.
Za kremu
Sastojci:
- 680 g svježeg ili krem sira
- grčki jogurt
- šalice nekog od zdravih šećera
- 2 čajne žličice ekstrakta limuna ili sok jednog limuna
- 4 jaja
Priprema:
- Pomiješajte sir, grčki jogurt, šećer i ekstrakt limuna (ne zaboravite procijediti koštice iz limunovog soka)
- Kada su sastojci izmiješani dodajte jedno po jedno jaje.
- Izlijte kremu na pečenu koru i pecite 55 minuta na 250 stupnjeva C.
- Izvadite tortu iz pećnice čak i ako sredina nije dovoljno pečena (bitno je da ne prepečete kolač).
- Izvadite tortu iz kalupa i držite je u hladnjaku najmanje 4 sata (boravak u hladnjaku učvrstit će i slabije pečeni dio torte).