Cheesecake s limunom i niskim udjelom ugljikohidrata
Cheesecake
Recept za ovaj cheesecake je jednostavan, a to prije svega znači da je popis sastojaka kratak. Za koru možeš upotrijebiti kekse bez glutena i šećera, ako želiš da da tvoj cheesecake bude što zdraviji i niskokaloričniji.
Za koru
Sastojci:
- 1 1/2 šalice izmrvljenog suhog keksa po vlastitom izboru (slomi kekse na manje komadiće, stavi ih u vrećicu i smrvi razvijačem ili bocom)
- 6 žlica rastopljenog maslaca
- 1/3 šalice nekog zdravijeg šećera (ksilitol ili eritrol)
Priprema:
- Pomiješaj sastojke i utisni ih u kalup.
- Pećnicu prethodno zagrij na 250 stupnjeva C.
- Peci desetak minuta.
Za kremu
Sastojci:
- 680 g svježeg ili krem sira
- grčki jogurt
- šalice nekog od zdravih šećera
- 2 čajne žličice ekstrakta limuna ili sok jednog limuna
- 4 jaja
Priprema:
- Pomiješaj sir, grčki jogurt, šećer i ekstrakt limuna (ne zaboravi procijediti koštice iz limunovog soka)
- Kada su sastojci izmiješani dodaji jedno po jedno jaje.
- Izlij kremu na pečenu koru i peci 55 minuta na 250 stupnjeva C.
- Izvadi tortu iz pećnice čak i ako ti sredina nije dovoljno pečena (bitno je da ne prepečeš kolač).
- Izvadi tortu iz kalupa i drži je u hladnjaku najmanje 4 sata (boravak u hladnjaku učvrstit će i slabije pečeni dio torte).