Cheesecake s kupinama za one koji ne vole preslatke kolače

FoodAndMood
Cheesecake s kupinama efektnog uzorka bit će odličan kao ljetna torta za bilo kakvu proslavu, a garantirano će se svidjeti i onim ljudima koji ne vole preslatke torte i kolače.
Vidi originalni članak

Ovaj cheesecake bio je izazovan za napraviti jer sam ga radila kao rođendansku tortu za osobu koja, pa recimo to tako, ne preferira baš jesti slatko. Međutim, ja sam bila uporna u naumu da dokažem kako torta može biti ukusna i bez puno šećera, a znala sam da slavljenik voli kupine i tako je nastala ova raskošna ljepotica. Što da vam kažem, osim da je bio oduševljen i tražio komad više, a to se događa jako rijetko. Gotovo nikada. :)

probali smo Integralni cheesecake za koji se isplati upaliti pećnicu!

cheesecake Čokoladni cheesecake bez šećera sa samo tri sastojka

Sastojci:

  • Podloga od keksa:
  • 220 g keksa
  • 100 g maslaca (otopljenog)
  • 1 žlica smeđeg šećera
  • 1/3 žličice cimeta
  • Krema od sira:
  • 600 g krem sira
  • 2 jaja
  • sok pola naranče
  • 1 bourbon vanilija šećer
  • 2 žlice bijelog šećera

Za preljev od kupina:

  • 400 g kupina
  • sok druge polovice naranče
  • 2 žlice bijelog šećera
  • 1/2 žličice cimeta
  • 1 žličica gustina

Dekoracija:

Svježe kupine (po želji)

Priprema:

Sve sastojke za kremu izvadi iz hladnjaka nekoliko sati prije početka pripreme.

Priprema preljeva: Stavi kupine u multipraktik i dobro ih izmiksaj dok ne dobiješ gustu voćnu kašu. Procijedi ih kroz cjedilo. Pokušaj iscijediti što više soka, a koštice baci. Iscijedi pola naranče, procijedi kroz cjedilo te ulij u posudu s cijeđenim sokom kupina, cimetom i šećerom i stavi na vatru. Pusti da tekućina zavri neprekidno polagano miješajući. Kada je zakuhala, umiješaj gustin (prethodno pomiješan s malo vode) i nastavi miješati dok se sok ne zgusne. Makni s vatre i pustite da se ohladi dok ne postane mlak.

Cheesecake Zdrav i ukusan: Cheesecake niskog glikemijskog indeksa

cheesecake Recept čitateljice za zdravi Cheesecake

Priprema kreme i podloge: Okrugli kalup s odvojivim dnom obloži papirom za pečenje. Upali pećnicu na 160 °C. Keks, cimet i šećer smiksaj zajedno u multipraktiku, a potom toj smjesi dodaj otopljeni maslac. Kratko izmiksaj dok se svi sastojci ne sjedine. Utisni smjesu u dno kalupa i stavi da se peče oko 8 min ili dok ne vidiš da je keks počeo dobivati boju.

Kada je podloga gotova, izvadite ju iz pećnice i pusti da se malo prohladi. Pojačaj pećnicu na 180°C. U međuvremenu pripremi kremu od sira. Izmiksaj sir i šećer. Dodaj narančin sok, dobro sjedinite i potom dodaj jedno po jedno jaje te sve vrlo kratko izmiksaj u glatku kremu. Izlij kremu od sira preko keksa, a zatim pokapaj nekoliko žlica umaka od kupina po kremi i napravi željeni uzorak čačkalicom. Peci oko 30 min ili do trenutka kad vidiš da je sredina torte još malo "drhtava". Tada je cheesecake gotov. Izvadi ga iz pećnice da se prohladi. Stavi cheesecake i preljev od kupina na hlađenje u hladnjak na najmanje 6 sati ili najbolje preko noći. Ukrasi ga svježim kupinama i poslužite s ostatkom preljeva.

Recept je od portala missGastro -  FoodAndMood

Posjeti missZDRAVA.hr