Cheesecake kocke ili košarice s čokoladom i kikirikijem

shutterstock
Ove kocke ili košarice (ovisi za koji se oblik odlučite) ostavljaju bogat dojam na okusne pupoljke, a još ako ih ukrasite kikirikijem i bobičastim voćem postaju i vizualno neodoljive.
Vidi originalni članak

Sastojci

  • ½ šalice zobi
  • ½ integralnog pšeničnog brašna
  • ¼ šalice smeđeg šećera
  • ¼ šalice maslaca, rastopljenog
  • 250 g krem sira
  • ¾ šalice maslaca od kikirikija
  • Šalica šećera (možete se odlučiti i za zdravi šećer ksilitol ili eritrol)
  • jaje
  • ¼ šalice mlijeka s niskim udjelom masti
  • 1 žličica vanilije
  • 60 g čokolade, nasjeckane
  • 2 žlice mlijeka
  • 3 žlice nasjeckanog kikirikija
  • bobičasto voće po želji.

Zdravija verzija omiljenog deserta Sladoledna Snickers torta od zdravih sastojaka, za prste polizat'

Priprema

  • Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva C. Lagano premažite posudu za pečenje ili kalupe za muffine uljem ili maslacem.  
  • Za kore: stavite zob u procesor za hranu ili blender i blendajte dok se ne usitni. Zatim u zdjeli pomiješajte zob, brašno, smeđi šećer i rastopljeni maslac. Ravnomjerno utisnite u dno kalupa ili za pečenje i odložite sa strane.
  • U međuvremenu, za nadjev od sira u zdjeli pomiješajte krem ​​sir, kikiriki maslac i šećer. Umutite električnim mikserom na srednjoj brzini dok se ne sjedine. Dodajte jaje, 1/4 šalice mlijeka i vaniliju. Mutite na maloj brzini dok se sastojci ne sjedine.
  • Na pripremljenu koru izlijte nadjev od sira. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 25 minuta ili dok vam čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista. Pokrijte folijom i hladite najmanje 4 sata ili najviše 24 sata.
  • Otopite čokoladu i dodajte joj dvije do tri žlice mlijeka. Čokoladu ulijte u špricu za kolače, a ako nemate ulijte je u vrećicu za zamrzavanje i škarama odrežite na jednom od dva ruba (dobit ćete svojevrsnu špricu). Prelijte kolač čokoladom i pospite nasjeckanim kikirikijem, a možete ukrasiti i bobičastim voćem. 
Posjeti missZDRAVA.hr