Brzo kiselo povrće: Pripremi osvježavajuću salatu za uskrsni doručak ili ručak!

Neizostavni dio tradicionalnog doručka su svakako rotkvice i luk, a mi ti donosimo ideju kako pripremiti ukiseljenu salatu koja će oduševiti sve tvoje ukućane!
Vidi originalni članak

Povrće je poželjna namirnica svakog obroka, a naročito blagdanskog uskrsnog doručka ili ručka.  Kako bi unijela malu promjenu u uskrsnu trpezu, donosimo ti recept za proljetno, kratko kiseljeno povrće. 

Brzo kiseljenje povrća uopće nije komplicirano, traje makismalno sat vremena, a jelima može donjeti jednu potpuno novu okusnu notu. Priprema je jednostavna - u teglicu ubacite ocat po želji, pripremite začine koje uključuju papar u zrnu, kopar, ružmarin ili tamjan. 

Povrće koje je pogodno za brzo kiseljenje uključuje luk, tikvice, mrku, krastavce, cherry rajčice, rotkvice i čili papričice. 

Brzo kiselo povrće - sastojci: 

  • 1 vezica rotkvica s lišćem
  • 1 vezica mladog luka
  • oko 2 žlice umeboshi octa ili octa po želji

Brzo kiselo povrće - priprema: 

Očisti i nareži mladi luk i rotkvice, začini ih octom pa stavi u prešu za kiseljenje. Možeš staviti i u posudu pa poklopiti tanjurom ili drugom posudom iste veličine i stavite odozgo neki uteg (boca puna vode ili teški predmet).

Ostavi da odstoji barem pola sata. Posluži kao dio uskrsnog doručka, kao nadjev na pizzi, kao salatu uz ručak, u sendviču i sl.

Dobar tek i sretan Uskrs!

Recept i fotografija preuzeti iz kuharice Fermentirano, Maje Kefeček. Planetopija.

 

Posjeti missZDRAVA.hr