Brzi i ukusni muffini od jaja jednako fini topli i hladni

Guliver/Shutterstock
Za pripremu ovih slasnih muffina od jaja trebat će i oko petnaestak minuta pripreme i zatim oko pola sata pečenja. Dobra stvar s njima jest da su jednako fini kada su topli i kada se ohlade, a također se mogu i zamrznuti za kasnije.
Vidi originalni članak

Ukusni muffini od jaja izvrstan su recept kada je u pitanju personalizacija. Osim što u njih možeš dodati sastojke navedene u ovom receptu, neke od njih možeš izbaciti, a druge dodati ovisno o svojim željama.

Za druženje ili doručak Slani muffini sa sirom, gotovi za tren

Nadalje, možeš napraviti i više verzija, pa tako neke muffine možeš napuniti gljivama i špinatom, dok druge možeš napuniti lukom, sirom i slaninom i u jednoj 'turi' odmah napraviti nekoliko različitih muffina koji će pasati kako tebi, tako i tvojim ukućanima. Sve što trebaš je obuči svoju pregaču, podignuti rukave i pustiti mašti na volju!

Sastojci:

  • 10 jaja
  • 1/2 žličice soli
  • 1 srednje velik luk nasjeckan na kockice
  • 140 g šunke narezane na kockice)
  • 1/4 žličice češnjaka u prahu
  • papar po želji
  • 30 g crvene paprike narezane na kockice
  • 20 g svježih gljiva narezanih na kockice
  • 100 g cheddar sira
  • 15 g nasjeckanog špinata

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva.
  2. Posudu za muffine premaži uljem ili upotrijebi silikonske kalupe za muffine.
  3. Jaja stavi u blender i dodaj začine, papar, sol i češnjak u prahu. Po želji, dodaj još neke koje preferiraš. Uključi blender na jednu minutu kako bi se svi sastojci dobro promiješali. Ako nemaš blender u velikoj zdjeli za miješanje razbij jaja i dobro ih smućkaj zajedno sa začinima. 
  4. Dodaj preostale sastojke, prethodno nasjeckane i sve zajedno pomiješaj.
  5. Napuni kalupe i peci 25 do 30 minuta ili dok se sredina muffina potpuno ne skuha, a to možeš provjeriti čačkalicom. Dobar tek!

Posjeti missZDRAVA.hr