Brzi i ukusni muffini od jaja jednako fini topli i hladni

Guliver/Shutterstock
Za pripremu ovih slasnih muffina od jaja trebat će vam oko petnaestak minuta pripreme i zatim oko pola sata pečenja. Dobra stvar s njima jest da su jednako fini kada su topli i kada se ohlade, a također se mogu i zamrznuti za kasnije.
Vidi originalni članak

Ukusni muffini od jaja izvrstan su recept kada je u pitanju personalizacija. Osim što u njih možete dodati sastojke navedene u ovom receptu, neke od njih možete izbaciti, a druge dodati ovisno o svojim željama.

Za druženje ili doručak Slani muffini sa sirom, gotovi za tren

Nadalje, možete napraviti i više verzija, pa tako neke muffine možete napuniti gljivama i špinatom, dok druge možete napuniti lukom, sirom i slaninom i u jednoj 'turi' odmah napraviti nekoliko različitih muffina koji će pasati kako vama, tako i vašim ukućanima. Sve što trebate je obuči svoju pregaču, podignuti rukave i pustiti mašti na volju!

Sastojci:

  • 10 jaja
  • 1/2 žličice soli
  • 1 srednje velik luk nasjeckan na kockice
  • 140 g šunke narezane na kockice)
  • 1/4 žličice češnjaka u prahu
  • papar po želji
  • 30 g crvene paprike narezane na kockice
  • 20 g svježih gljiva narezanih na kockice
  • 100 g cheddar sira
  • 15 g nasjeckanog špinata

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
  2. Posudu za muffine premažite uljem ili upotrijebite silikonske kalupe za muffine.
  3. Jaja stavite u blender i dodajte začine, papar, sol i češnjak u prahu. Po želji, dodajte još neke koje preferirate. Uključite blender na jednu minutu kako bi se svi sastojci dobro promiješali. Ako nemate blender u velikoj zdjeli za miješanje razbijte jaja i dobro ih smućkajte zajedno sa začinima. 
  4. Dodajte preostale sastojke, prethodno nasjeckane i sve zajedno pomiješatej.
  5. Napunite kalupe i peci 25 do 30 minuta ili dok se sredina muffina potpuno ne skuha, a to možete provjeriti čačkalicom. Dobar tek!

Posjeti missZDRAVA.hr