Brza salata od kvinoje

Pripremi salatu od kvinoje, kukuruza, cherry rajčica i krastavaca za samo pola sata. Ovo osvježavajuće jelo u vrućim ljetnim danima možeš pripremiti prije posluživanja glavnog jela. Sastojci navedeni u receptu dovoljni su za 3 porcije
Vidi originalni članak

Sastojci

  • 1 šalica kvinoje
  • 2,5 šalice vode
  • sol
  • 2 žlice jabučnog octa
  • 4 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 2 nasjeckane lukovice češnjaka
  • 220 g nasjeckanog dimljenog tofua (ili dimljenog sira ili omiljenog pikantnog suhog mesa)
  • 300 g ekološkog kukuruza u zrnu
  • 1 šalica nasjeckanih cherry rajčica
  • 1 šalica nasjeckanog krastavca
  • 1/2 šalice svježeg peršina
  • desetak listova bosiljka

Priprema

  1. U vodu potopi kvinoju, zagrij na umjerenoj vatri i pusti da proključa. Tek tada posoli prstohvatom soli, smanji vatru na najmanji plamen i kuhaj oko 15-20 minuta, dok kvinoja ne upije svu vodu.
  2. Usitni dimljeni tofu, cherry rajčice i krastavce, dodaj kukuruz i ohlađenu kvinoju.
  3. Salatu prelij preljevom od maslinovog ulja, češnjaka i jabučnog octa koji si prethodno izmiksala u blenderu. Ako je potrebno dodatno posoli, dobro promiješaj i posluži posipano nasjeckanim bosiljkom i peršinom.

Osnovni podaci

  • Broj porcija: od 2 do 3
  • Trajanje pripreme: 30 min
  • Vrsta jela: salata
  • Glavni sastojak: kvinoja
  • Način pripreme: kuhanje
  • Slijed: glavno jelo
  • Sezonski recept: ljeto

Recept je preuzet s portala Gastro.hr.

Posjeti missZDRAVA.hr