Bogata i kremasta rolada s mousseom od mliječne čokolade i lješnjacima

Instagram Čokoladni božićni panj
Iako je Božić prošao, to ne znači da se ne možete počastiti čokoladnim, kremastim desertom.
Vidi originalni članak

Riječ je zapravo o čokoladnom panju koji vrlo jednostavno možete napraviti. Umjesto tradicionalne kreme od jaja i kakao praha, u ovaj panj stavite mousse od mliječne čokolade, a čokoladnu glazuru obogatite suhim voće.

Sastojci:

Za biskvit:

  • 5 jaja (2 cijela i 3 žumanjka/3 bjelanjka)
  • 60 grama šećera (35 g + 25 g)
  • 25 grama brašna
  • 75 grama usitnjenih lješnjaka
  • 10 grama suncokretovog ulja
  • 10 grama kiselog vrhnja

Mousse:

  • 500 mililitara gotovog moussea od mliječne čokolade
  • Zdraviju verziju moussea možete napraviti i sami po receptu

Za čokoladnu kremu:

  • 250 grama mliječne čokolade
  • 65 grama suhog voća
  • 45 grama suncokretovog ulja

Priprema:

  1. U zdjeli umiješajte prvu smjesu od 35 grama šećera, dva cijela jaja i tri žumanjka dok ne postane glatka. Tri bjelanjka stavite u drugu posudu. 
  2. Pažljivo dodajte brašno i usitnjenje lješnjake u prvu smjesu kako bi se sastojci sjedinili (neka smjesa bude bez grudica), a nakon toga dodajte kiselo vrhnje i ulje.
  3. U posudu s tri bjelanjka dodajte 25 grama šećera i istucite bjelanjke dok ne dobijete pjenasti snijeg. 
  4. Vrlo nježno umiješajte snijeg od bjelanjaka u prvu smjesu kako biste zadržali prozračnu teksturu.
  5. Smjesu ravnomjerno rasporedite na lim za pečenje (obložen papirom za pečenje) i pecite ju 10 minuta na 170 stupnjeva. Nakon toga ostavite da se biskvit hladi 20 minuta.
  6. Nakon što se biskvit ohladi, ravnomjerno rasporedite čokoladni mousse. 
  7. Zarolajte biskvit po širini kako biste dobili oblik panja. Preko njega prelijte čokoladnu glazuru.

kolačići Čokoladni raspucanci, atraktivnog okusa i izgleda

Posjeti missZDRAVA.hr