Bezglutenska torta od maka i čokolade

Guliver/Shutterstock
Ova torta je primjerena za osobe s celijakijom, alergijom i intolerancijom na gluten. Sadrži visoki udio vlakana, izvor je mononezasićenih te 3 i 6 omega masnih kiselina, sadrži vitamine A, D, E, tiamin, folat i vitamin B6 te željezo, bakar, kalcij, kalij, mangan, cink i magnezij.
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 25 dag mljevenog maka
  • 25 dag smeđeg šećera
  • 15 dag maslaca
  • 6 jaja
  • 1 prašak za pecivo
  • 0, 3 dl ruma
  • 2 dl slatkog vrhnja
  • 20 dag čokolade za kuhanje
  • voćni džem po želji

idealna i za svečane prilike Torta od maka i bijele čokolade bez brašna

Priprema:

  • Mikserom izmiješajte bjelanjke sa šećerom, a u isto vrijeme otopite maslac dok ne postane tekući. Žumanjke, maslac i i mak dodajte u bjelanjke lagano miješajući kuhačom. Pecite u pećnici 40 minuta na 180 stupnjeva Celzijevih.
  • Za pripremu ganche preljeva zakuhajte slatko vrhnje do vrenja i dodajte čokoladu za kuhanje. Uklonite s vatre i miješajte dok smjesa ne postane ujednačena.
  • Tortu premažite džemom, ohladite u hladnjaku na 30 minuta i glazirajte ganache preljevom. Izrežite na šnite i poslužite.

Tortu od maka izabrali smo za prvi zimski recept tjedna Zimska torta od maka

Posjeti missZDRAVA.hr