Bez grižnje savjesti: Sočni kolač od mrkve

Guliver/Shutterstock
Donosimo ti recept iz knjige "Snaga sirove hrane", autorice Leslie Kenton objavljene u izdanju Mozaik knjige koja je postala svjetski bestseler odmah po objavljivanju.
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 1 šalica hladno prešana sezamova ili maslinova ulja
  • 3 šalice mrkvine pulpe
  • 1 šalica jabučne pulpe
  • 1 šalica meda
  • 1/2 šalice crne melase
  • 1 šalica ekstrakta vanilije
  • 3 jaja
  • 3 šalice integralnog brašna
  • 1 i pol žličica sode bikarbone
  • 2 žličice naribanog muškatnog oraščića
  • 1 šalica grožđica

torta od mrkve Zasladi cijeli tjedan: Torta od mrkve i oraha s cimetom i klinčićima

Priprema:

Pomiješaj mrkvinu i jabučnu pulpu s uljem, dodaj med, melasu, ekstrakt vanilije i jaja pa sve dobro izmiješaj. Prosij suhe sastojke, dodaj ih pripremljenoj mješavini i dobro izmiješaj u jednoličnu masu. Dodaj grožđice, a zatim masu izlij u nauljeni četvrtasti lim za kolače i peci jedan sat na 180 stupnjeva.

 

Posjeti missZDRAVA.hr