Bez grižnje savjesti: Sočni kolač od mrkve
Donosimo ti recept iz knjige "Snaga sirove hrane", autorice Leslie Kenton objavljene u izdanju Mozaik knjige koja je postala svjetski bestseler odmah po objavljivanju.
Sastojci:
- 1 šalica hladno prešana sezamova ili maslinova ulja
- 3 šalice mrkvine pulpe
- 1 šalica jabučne pulpe
- 1 šalica meda
- 1/2 šalice crne melase
- 1 šalica ekstrakta vanilije
- 3 jaja
- 3 šalice integralnog brašna
- 1 i pol žličica sode bikarbone
- 2 žličice naribanog muškatnog oraščića
- 1 šalica grožđica
Priprema:
Pomiješaj mrkvinu i jabučnu pulpu s uljem, dodaj med, melasu, ekstrakt vanilije i jaja pa sve dobro izmiješaj. Prosij suhe sastojke, dodaj ih pripremljenoj mješavini i dobro izmiješaj u jednoličnu masu. Dodaj grožđice, a zatim masu izlij u nauljeni četvrtasti lim za kolače i peci jedan sat na 180 stupnjeva.