Hrana 9719 prikaza 16. siječnja 2017.

Zasladi cijeli tjedan: Torta od mrkve i oraha s cimetom i klinčićima

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Prvi korak: Naribaj mrkvu. Izmiješaj brašno, mljevene orahe, cimet, klinčiće, muškatni oraščić i prašak za pecivo. Umuti jaja sa šećerom i dodaj ulje. Izmiksaj i dodaj ribanu mrkvu i suhe sastojke. Peci na 170 stupnjeva Celzijevih oko 35 minuta, ako biskvit počne prerano tamnnjeti pokrij ga papirom za pečenje.

Drugi korak: Čokoladu rastopi u mlijeku pa dodaj med izmiješan sa žumanjcima. Kuhaj na pari dok se ne zgusne. Ohladi u zdjeli s hladnom vodom uz povremeno miješanje pa umiješaj krem sir, tučeno slatko vrhnje i čvrsti snijeg od bjelanjaka. Obloži biskvit kremom i ostavi u hladnjaku preko noći. ukrasi tortu čokoladnom glazurom i mrkvom.

Sastojci za biskvit:

  • 200 g mrkve
  • 75 g oraha
  • 125 g brašna
  • 100 g šećera
  • 1/2 žličice cimeta
  • prstohvat mljevenog klinčića i muškatnog oraščića
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 1 1/2 dl ulja
  • 2 jaja
  • krema

Mrkva | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Sastojci za kremu:

  • 150 g bijele čokolade
  • 200 g krem sira
  • 125 ml mlijeka
  • 6 jaja
  • 75 g meda
  • 1, 8 dl slatkog vrhnja
  • žličica ekstrakta vanilije

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Glazura:

  • 100 g bijele čokolade
  • žlica maslaca

Kolač od mrkve bez jaja i mlijeka.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.