Batat s kozjim sirom, neke nove bruschette gotove za 20 minuta

Olja's Kitchen
U veljači, nakon blagdanskog uživanja u hrani dobro dođe malo laganija hrana i upravo zato, tu je divan, lagan, ali zasitan spoj batata i kozjeg sira. Prenosimo recept blogerice s portala gastro.hr Olja's Kitchen.
Vidi originalni članak

Polako se budimo iz zimskoga sna i krećemo u ostvarivanje svojih novogodišnjih odluka. Ovaj recept će ti u tome sigurno pomoći. Izrazito je bogat bjelančevinama, dok ugljikohidrata gotovo da niti nema.

Vrlo je jednostavan za napraviti i za 20 minuta je spreman za posluživanje. Ovim zalogajčićima možeš utažiti želju za slatkim, a da se nakon toga ne osjećaš loše. Moja obitelj je ostala oduševljena. Nadam se da ćeš i ti.

Trebat će ti:

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 veliki batat
  • 20 g kozjeg sira
  • 2 žlice mlijeka
  • 1 žličica svježeg ružmarina
  • 2 žlice sjeckanih indijskih oraščića
  • 2 žlice suhih brusnica
  • med
  • sol i papar

njoki Njoki bez glutena od batata u šarenim bojama

slatki kruh Slatki kruh od batata idealan za doručak ili uz popodnevni čaj

Postupak pripreme:

  • Zagrij pećnicu na 220 stupnjeva.
  • Batat izreži na kolutove debljine 5 mm te ih začini s maslinovim uljem, soli i paprom.
  • Stavi ih u pleh u koji si prethodno stavila papir za pečenje i peci ih u pećnici 10 minuta.
  • Zatim ih okreni i pusti da se peku još 8-12 minuta.
  • Za to vrijeme u posudu stavi kozji sir, mlijeko, ružmarin, sol i papar te s mikserom izmiksaj dok ne dobiješ glatku smjesu.
  • Smjesu rasporedi na batat i dodaj brusnice i sjeckane indijske oraščiće.
  • Ako možda imaš oraha bilo bi ih super staviti umjesto indijskih oraščića.
  • Ja ih nisam imala, pa sam morala naći zamjenu.
  • Sve to zasladi s malo meda.
Posjeti missZDRAVA.hr