4 vježbe s valjkom protiv celulita

Da bi se riješila celulita, potrebno je ojačati vezivno tkivo, poboljšati cirkulaciju, potaknuti rad limfe, smanjiti masnoće te ukloniti nakupljenu vodu za što je potrebna promjena prehrane i pojačana tjelesna aktivnost, kažu mag. kineziologije Ana-Marija Jagodić Rukavina, osnivačica PBS centra, i Atja Begonja, instruktorica Body tehnike
Vidi originalni članak

Može i valjak za tijesto

Meki i "bodljasti" anticelulitni valjčići direktno djeluju na kožu te indirektno na živce, potkožno masno tkivo i unutarnje organe, a u ovom slučaju i na celulit jer se potiče cirkulacija i razbijaju masne stanice ispod površine kože, koja postaje napetija već u prva dva tjedna vježbanja.
"Ako nemaš anticelulitni valjčić, posluži se valjkom za tijesto. Imaš li jake bolove i nastaju li ti masnice dok izvodiš ove vježbe, odjeni deblju trenirku dok se koža ne privikne", kaže Jagodić Rukavina. Valjčiće možeš staviti ispod tabana i podići ruke iznad glave raširenih prstiju.

  • Udisajem se podiži visoko na prste, a izdisajem spusti tabane na valjčić i pritišćite ga istodobno stišćući šake. Pravilno diši jer tako potičeš izbacivanje toksina iz tijela. Vježbu ponovi 20 puta.
  • Sjedni na bok na anticelulitni valjčić opružajući prednju nogu. Stražnju nogu savij u koljenu i ruke postavi ispred tijela. Udisajem izravnaj trup, otvarajući prsnu kost prema naprijed, a na izdisaj prednju nogu visoko podigni. Savij laktove spuštajući trup u stranu i tako povaljaj valjak masirajući vanjsku stranu bedra. Ponovi osam puta pa promijenite stranu.
  • Lezi na trbuh oslanjajući se na podlaktice, a valjčić postavi na unutarnju stranu bedra iznad koljena pazeći da otvoriš kukove i usmjeriš pete jednu prema drugoj. Dok udišeš, otvori prsa i ramena prema natrag izdužujući vrat, a dok izdišeš, spusti bradu prema prsima i povuci se trupom prema naprijed. Valjčići će se povaljati prema dolje. Ponovi vježbu osam puta.
  • Jednu ruku zgrčenu u laktu postavi iza glave, a drugom uzmi valjčić i postavi ga na vanjsku stranu bedra. Udisajem otvori prsnu kost i lakat ruke iza glave, a ruku s valjčićem povaljaj prema dolje koliko možeš. Izdisajem napravi čučanj, zatvori lakat i bradu spusti na prsa, a ruku na valjčiću povaljaj prema gore.

U videu pogledaj kako se izvode vježbe.

Pogledaj još neke vježbe koje ti mogu pomoći da se riješiš mrskog celulita.

Posjeti missZDRAVA.hr