Otkrij koji su simptomi nedostatka magnezija u tijelu

PR
Magnezij je vrlo važan mineral za ljudsko tijelo, a ujedno je i osmi najčešći mineral na Zemlji. Kao nužan sastojak svih tjelesnih stanica, uloga magnezija u tijelu je i aktivacija enzima u tijelu koji stvaraju energiju.
Vidi originalni članak

Pošto tijelo ne može samo stvarati magnezij, nadomješta ga tako da ga crpi iz kostiju, a da ne bi došlo do prevelikog nedostatka u tijelu, potrebno ga je unositi hranom ili dodacima prehrani.

Iznimno važan za zdravlje

Be Natur Magnezij u obliku magnezijeva klorida farmaceutske čistoće ima sposobnost brzog nadoknađivanja problema nedostatka magnezija u organizmu. Učinkovit je u jačanju imuno sustava i borbi protiv bolesti, poboljšava apsorpciju vitamina i minerala te blagotvorno djeluje na probavu. Magnezij sudjeluje u metabolizmu, kontrakciji mišića, prijenosu živčanog sustava i regulaciji hormonske ravnoteže.

Navedeni procesi odgovorni su za ravnotežu u ljudskom tijelu pa je i prema tome magnezij vrlo važan za zdravlje. U organizmu je najviše prisutan u kostima i zubima i manjim dijelom u mekim tkivima i mišićima. Deficit magnezija teško je izbjeći ako se uzme u obzir da ga u hrani ima vrlo malo jer su tla siromašna njime, a stres, koji je sveprisutan u današnje vrijeme, pogoduje gubitku magnezija.

Simptomi manjka magnezija

Starenjem se rizik za deficit povećava jer se magnezij prirodno slabije apsorbira u toj dobi. Deficit se manifestira kroz simptome kao što su umor, slabost, grčenje mišića, bolne menstruacije, migrene, pokvarene zube, pojačana osjetljivost na hladnoću, visoki tlak, razdražljivost, depresiju ili nervozu. Znanstveno je dokazano da je on jako važan za kardiovaskularno zdravlje, prvenstveno zdravlje srca.

Prednosti BeNatur magnezija

Nanosite li magnezijev klorid preko kože, apsorbirat će se 70% magnezija u organizam. Tekući magnezij je pogodan i za osobe koje imaju probavne tegobe. Drugi proizvodi, koji se koriste oralno, apsorbirat će od četiri pa do maximalno 40%. Redovitim korištenjem Be Natur magnezijeva klorida, svakim danom ćete se osjećati sve lakše i zdravije, a vaši problemi polako će nestajati.

S obzirom na sve prednosti i visoku apsorpciju Be Natur magnezijeva klorida, cijena od već 129,00 kuna čini se i više nego prihvatljivom. Kupnjom ovog proizvoda, uštedit ćete financijski, a sigurni smo da ćete biti zadovoljni konačnim rezultatom.

Magnezij povoljno djeluje i na zdravlje mišićno-koštanog sustav i umanjuje probleme s bolnim kostima, zglobovima i opušta mišiće. Također, magnezij je ključan i za zdravlje živčanog sustava. S obzirom na sve navedeno, nije teško zaključiti da je magnezij kao suplement poželjan i preporučljiv. Ukoliko imate problema s kardiovaskularnim i bubrežnim problemima, prije upotrebe se posavjetujte sa svojim liječnikom.

Riješite se stresa, umora i uznemirenosti uz Mondo.hr i Be Natur magnezijev klorid

Posjeti missZDRAVA.hr