Grupno vježbanje je i za muškarce

Smršaviti, biti ljepši, bolje se osjećati, imati više kondicije. Razni nas ciljevi tjeraju na bavljenje fizičkom aktivnošću. Nažalost većina na tom putu odustane pod raznim izlikama: nemam vremena, počinjem drugi tjedan, od idućeg ponedjeljka, daleko mi je teretana i dr.
Vidi originalni članak

Osnovni problem individualnog vježbanja je motivacija. Vodeći fitness programi sve više pažnje posvećuju motivaciji i prihvaćanju fitnesa kao njege tijela i životnog stila. Nije problem kako i što početi vježbati, nego kako zadržati naviku bavljenja sportom.

Kada alarm zazvoni većina muškaraca se upisuje u teretane očekujući brz rezultat i povratak na ''staru'' liniju. Vježbanje u teretani je svakako dobra stvar ali traži čeličnu volju, znanje treniranja te prehrane. Naravno da većina odustaje nakon kratkog vremena.

Grupne vježbe i stručni trening

Nasuprot tome, grupne vježbe su upravo to što većini muške populacije treba. Stručno vođeni trening s progresijom donosi brze rezultate i puno više motivira polaznike od rada u teretani. Les Mills grupne vježbe najpoznatiji su svjetski fitness koncept a od ove godine ih imamo i u Hrvatskoj.

Tradicionalno se grupne vježbe smatraju programima za žene i muški dio populacije ih izbjegava. Grupne vježbe poput suspenzijskog treninga, bodycombat-a i bodypump-a svakako nisu samo za žene, štoviše većina utreniranih muškaraca će kapitulirati pred takvim tipovima vježbi. Grupne vježbe se posebno preporučaju vježbačima početnicima i osobama koje žele brze i vidljive rezultate.

Prema istraživanjima manje od 5 posto građana Hrvatske se redovito bavi sportom. To objašnjava podatak da spadamo u 4 najdeblju naciju na svijetu po biomasi (više zemalja se nalazi u toj kategoriji) i da smo u samom vrhu po kardiovaskularnim oboljenjima.

Detaljnije informacije o Les Mills fitness programima potražite na  mofit.hr

Posjeti missZDRAVA.hr