Čvrsta guza za 15 minuta

Istražili smo zašto je mala plastična podloga u obliku stopala- Valslide postala hit među zvijezdama u Hollywoodu, te kako vježbajući na ''klizajućoj'' podlozi možeš učvrstiti noge i podići guzu uz savjete fitness trenerice Marije Andrijašević
Vidi originalni članak

Hollywood voli Valslide

Akcijske dive Jennifer Garner, Poppy Montgomery i Kim Raver otkrile su da se tajna njihovog fitnessa zove Valslide. To je tehnika koju je osmislila trenerica slavnih, Valerie Walters, a izvodi se na maloj podlozi za iskoračivanje. Vježbe na Valslideu služe ponajviše za jačanje bedara i kukova.

Saznaj sve o tajnama mršavljenja slavnih...

Još jedan par stopala

Valslide je zapravo mala plastična podloga u obliku stopala koja na gornjoj površini ima komad gume kako se stopalo ne bi klizalo. Iako se vježbajući na Valslide-u najviše aktiviraju mišići donjeg dijela tijela, također se može koristiti u treningu gornjeg dijela tijela i trbušnih mišića.

Upravo su vježbe na ovoj maloj plastičnoj podlozi idealne za nježniji spol, koji ne voli ''robusne'' mišiće, jer Valslide omogućuje pokrete koji izdužuju mišiće i čine ih elegantnijim. Ipak, nevin izgled ove fitness spravice može zavarati. Vježbe su vrlo zahtjevne kako za žene, tako i za muškarce.

'Upravo zbog zahtjevnosti vježbi, radi se jako mali broj ponavljanja, od šest do deset ponavljanja svake vježbe', objašnjava voditeljica Vita fitness centra Marija Andrijašević.

Trening od 15 minuta

'Ovo je tip treninga koji ne zahtijeva puno vremena, svega 15 do 20 minuta dnevno ili ga možemo ukomponirati kao dio svakodnevnog treninga kako bi poboljšali proces sagorijevanja masnoća', objašnjava Marija Andrijašević.

'U Vita fitness centru ga koristimo kao dio privatnih satova s polaznicima, jer brzo donosi rezultate, pogotovo u području glutenusa i nogu, a promjene su dramatične i vrlo brzo se može doći do izgleda hollywoodske zvijezde. Zbog zahtjevnih vjezbi i velikog broja korekcija u posturi (držanju tijela) poželjno je da se prije vježbanja savjetuješ s trenerom'.

Prednosti Valislide-a

  • kratko vrijeme treninga
  • jačaju se mišići cijelog tijela
  • pomaže kod razvoja ravnoteže
  • aktiviraju se trbušni i leđni mišići
  • učvršćuje kritične ženske zone: guzu i bedra
  • donosi brze i dramatične rezultate
  • razvijaju se duboki unutrašnji mišići
  • jačaju se refleksi pa se smanjuje mogućnost od nezgodnog pada ili posklizavanja na tlu

Ako želiš pojačati intenzitet vježbanja možeš koristiti medicinsku loptu, bosu loptu ili utege.

Vježbe se izvode bez prostirke, na sportskom podu ili na tepihu.

Pročitaj zašto vježbe s gumom brišu celulit...

Moderne ''tačke''?

Iako je u fitness industriji sve više noviteta i modernih sprava koje najčešće stižu iz SAD-a, Marija smatra kako bismo ipak trebali zadržati nešto od starih navika.

'Najbolje opterećenje je naše vlastito tijelo, a ne neki teški utezi ili moderne sprave. Ipak vrlo je važno poznavati vlastito tijelo da bi se dobro izvele vježbe'.

Zaključili smo kako Valslide pomalo podsjeća na popularnu igru iz djetinjstva, koja nije bila nimalo jednostavna.

'Nisu se naši roditelji bezrazložno utrkivali s ''tačkama'' u djetinjstvu. Tačke su osim zabave, bila i odlična tjelovježba', prisjeća se uz smijeh Marija.

Hmm, kad bi svi vozili ponovno tačke svaki dan, možda uopće ne bi imali problema s viškom kilograma?

Ako ipak ne možeš naći partnera za vožnju tačkama, možeš naručiti Valslide preko stranice www.amazon.com ili se prijaviti na trening u Vita fitness centru.

Posjeti missZDRAVA.hr