Zlostavljači životinja bit će objavljeni u javnom registru

Guliver/Shutterstock
Nekoliko država u SAD-u uvelo je registar zlostavljača životinja koji je sličan registru seksualnih zlostavljača, te u kojem će se javno objaviti imena zlostavljača.
Vidi originalni članak

Trenutno, Tennessee je jedino mjesto za implementaciju državnog registra. Ured za istrage Tennesseeja trenutačno prati državni registar, kojemu se može pristupiti u bilo kojem lokalnom uredu. Međutim, druge županije, kao što su Suffolk County u New Yorku, Hillsborough Country na Floridi i Cook County u Illinoisu, uspostavile su lokalne registre zlostavljača životinja. Druge države kao što su Texas, Connecticut i Washington uspostavljaju slične inicijative.

dora perši i psi Nije pitanje može li ti pas promijeniti život, pitanje je samo koliko

Informacije koje će biti dostupne u registru su ime i prezime zlostavljača, datum rođenja, prekršaj, datum osude i datum isteka registra svih poznatih zlostavljača. Imena zlostavljača koji su prvi put počinili prekršaj ostat će na popisu dvije godine i pet godina bit će dodano isteku njihovog registra za svako naknadno prekršajno djelo.

ubijanje pasa u skloništima Neće više biti ubijanja pasa u skloništima!

"Znamo da postoji vrlo jaka povezanost između zlostavljanja životinja i nasilja u obitelji", rekao je zakonodavac Suffolk Countyja, Jon Cooper, za portal Shared. "Gotovo svaki serijski ubojica počinje mučenjem životinja".

Psi Tvoj pas može procijeniti tvoje prijatelje i upozoriti na lošu namjeru!

Oni koji su osuđeni zlostavljači morat će platiti novčanu kaznu u iznosu od 50 USD, a ako imaju 18 godina ili su stariji, moraju također dostaviti nedavnu fotografiju i sve pseudonime za registraciju. A ako se zlostavljač ne registrira, mogao bi se suočiti s jednogodišnjom zatvorskom kaznom i novčanom kaznom do 1.000 dolara.

pas video Neodoljivo slatki video: Pas koji se ponaša kao roditelj

Posjeti missZDRAVA.hr