Prijatelji životinja: Na tržnicama se odvija ilegalna trgovina i mučenje životinja!

Kokoš zavezana nogom visi s kaveza, papige koje vise nad smećem, zadihani štenci bez vode i hrane nagurani u kavez samo su neke od slika s hrvatskih tržnica, upozorili su Prijatelji životinja.
Vidi originalni članak

Takve scene životinja uobičajene su u Hrvatskoj te godinama potiču zgrožene građane na prijavljivanje takvih slučajeva kršenja niza propisa, alarmiraju Prijatelji životinja. "U Zagrebu se životinje izlažu pokraj kontejnera za otpad i na prilazu parkiralištu kod Trešnjevačke tržnice, kao i na raznim lokacijama sajmišta Hrelić. Ovakvi odvratni prizori zaista ne služe na ugled gradu Zagrebu te nije jasno zašto se takvo očito kršenje zakona i iskorištavanje životinja godinama tolerira. Prijatelji životinja uporno prijavljuju ovakve slučajeve i smatraju da je krajnje vrijeme da se u svim dijelovima Hrvatske iskorijeni nelegalna prodaja životinja", kažu u udruzi Prijatelji životinja.

Građani dojavljuju udruzi šokantne prizore životinja zatvorenih u male kaveze, i to na vrlo visokim temperaturama, bez mogućnosti sklanjanja i bez dostupne vode i hrane. U prodaji se mogu naći psi i mačke od kojih su neki vidljivo bolesni, zatim papige, golubovi, kunići, pilići i kokoši. "Velikom broju životinja izloženih za prodaju trebalo bi, prije svega, pružiti veterinarsku pomoć kako bi im se smanjila patnja, a trebalo bi i onemogućiti varanje građana prodajom životinja koje će trebati voditi veterinaru ili će životinje ubrzo nakon kupnje umrijeti zbog neliječenih bolesti", upozoravaju.

Iz udruge Prijatelji životinja ujedno pozivaju sve građane da ne sudjeluju ni na koji način u trgovini životinjama, već da umjesto kupnje posjete prepuna skloništa i udome psa ili mačku i tako učine dobro djelo te pomognu životinjama i lokalnim zajednicama koje ih moraju zbrinjavati.

Eko U Zagrebu pas pao sa zgrade visoke 15 metara, ležao nepomičan!

Pomozi veličanstvenim životinjama Usvoji tigra: Tigrovi izumiru, a usvajanjem ih možeš spasiti!

Posjeti missZDRAVA.hr