Pojavile su se slamke od tjestenine kao jestiva alternativa za plastične!

Plastične slamke su loš ekološki izbor, izrađene su od plastike koja se ne raspada lako, a kako osam milijuna tona plastike završi u oceanu svake godine, svaka promjena je dobrodošla. To može biti ova verzija slamki od tjestenine.
Vidi originalni članak

Food & Wine piše kako postoji već nekoliko alternativa poput metalnih, papirnatih ili bambusovih, no ovo je jedinstvena jestiva verzija. 

Londonski Stroodles i The Amazing Pasta Straw sa sjedištem u Malibuu prodaju svoje verzije više od godinu dana. Slamke su u osnovi nekuhana ravna cjevasta tjestenina. No, ove tjestenina ima malo ljepši izgled od prosječnih rezanaca. Osnivač Stroodlesa Maxim Gelmann čak je spomenuo da ljudi mogu bubnjati s njima bez da se polome. Stroodles se pokušava probiti na tržište, dok se Amazing Pasta Straw, koju je osnovao Bob Morris, nalazi već u brojnim restoranima.

Oba proizvođača tvrde da su njihovi proizvodi bez okusa jer su napravljeni od pšenice i vode. Prema stranici Stroodles, slamke traju otprilike sat vremena prije nego što omekšaju, nakon čega se mogu kompostirati ili čak konzumirati

Slamke sadrže gluten, ali su veganske. Stroodles prodaje svoje slamke u Europi, a The Amazing Pasta Straw u Australiji, no postoji još tvrtki koje prodaju slične proizvode.

Plastika nam se vraća sa svih strana Mikroplastike ima u kiši, plastična vlakna padaju i s neba!

Opasnost za sve nas 4 dokumentarca o onečišćenju plastikom koji će ti otvoriti oči!

Posjeti missZDRAVA.hr