Čudesno: Snimljen rijetko viđen trenutak rođenja ljenjivca

Facebook / Agustín Murillo
'Osam godina radim kao vodič i nisam ništa slično do sada vidio' :Turistički vodič snimio je čudesan trenutak rođenja malenog ljenjivca.
Vidi originalni članak

Svaki put kada novorođenče ljenjivca dođe na svijet vrijeme je za slavlje, prenosi The Dodo. Naime, pored nekad dugačkog popisa vrsta ljenjivaca, danas ih je u svijetu ostalo svega šest vrsta. Stoga, svjedočiti čudesnom trenutku kada maleni ljenjivac dolazi na svijet zaista je rijedak i nevjerojatan trenutak, a upravo to dogodilo se Stevenu Veli koji je sam porod uspio i snimiti.

Vela, koji radi kao turistički vodič, za vrijeme šetnje s grupom ljudi na Kostariki, u potrazi za ljenjivcima, u krošnjama drveta vidio je ženku spomenute vrste. Na njegovo čudo, ova životinja koju je inače općenito teško za primijetiti, bila je usred poroda.

"Osam godina radim kao vodič i nisam ništa slično do sada vidio", rekao je. "Ne mogu vam opisati što sam u tom trenutku osjećao. Samo sam razmišljao kako je priroda divna, kako je to divno. Definitivno nešto što se ne može vidjeti svakog dana", zaključio je.

Pas vodič za kokoš Čudesno prijateljstvo: Pas svojoj slijepoj prijateljici donosi njene omiljene igračke Baš poput djece Rastapa srca: Fotograf amater uhvatio prizore 'plesa' malenih medvjedića

 

Posjeti missZDRAVA.hr