Veliki test za Aninu dijetu

Otkako su joj počela predavanja na fakultetu, Ani je sve teže striktno se pridržavati dijetnog jelovnika jer ponekad mora jesti u menzi ili kupiti nešto usput u pekari. U svom dnevniku prehrane i vježbanja otkriva ti kako se nosi s tim te ističe da u zadnje vrijeme posebno pazi da pije puno tekućine
Vidi originalni članak

Raspoloženje: na visini

Tjelesno stanje: sve izdržljivija

Spas u nuždi: integralni krekeri

"Jooooj, zadnjih tjedana se tako loše hranim… Ne stignem ništa kvalitetno jesti!", jadala se kolegica s faksa koja je netom dojurila s posla, direktno na predavanje. "A ti, kako tebi ide?", pitala me, a umjesto odgovora iz torbe za trening izvadila sam paketić integralnih krekera i ponudila ju.

Predavanja na diplomskom studiju započela su pred petnaestak dana, a nastava se odvija u jutarnjoj i popodnevnoj smjeni, minimalno šest sati, svakog dana, što je uvelo dodatnu dinamiku u moj raspored. Najviše me brinulo kako uskladiti prehranu i predavanja - što i kako jesti, a da bude u skladu sa jelovnikom? Smijem li proviriti u menzu ili je bolje držati se po strani? 

Što jesti u menzi?

Odgovor je u planiranju obroka: doručkujem doma, međuobroke nosim sa sobom, a ručam prije ili poslije predavanja, ovisno o satnici. Dilemu oko dnevnog menija u menzi riješila je nutricionistica Mirja:

"Možeš jesti i u menzi, probaj birati ako možeš nešto što je slično po jelovniku. Primjerice, ako je na jelovniku piletina odaberi piletinu i u menzi, ali svakako izbjegavaj prženo."

Zvuči vrlo jednostavno, ali u praktičnoj primjeni uvijek postoje neke nepredviđene situacije koje zahtijevaju odstupanja. Tako sam neki dan, u sveopćoj jurnjavi na relaciji stan-trening-stan-predavanja, zaboravila ponijeti sa sobom popodnevni međuobrok. Menza zatvorena, radi samo brza prehrana. A ja gladna. Rješenje? Najbliža pekara. A taman me nahvalili na mjerenju.

Nisam baš bila presretna tom svojom odlukom, no sila ne pita. Ipak mislim da sam u pet tjedana naučila što je dobro, a što nije, tako da sam odabrala najmanji mogući sendvič s integralnim pecivom, tunom i salatom. Bez namaza. Da se opravdam, ponovo ću citirati Mirju: "...nešto što je slično dnevnom jelovniku.."

Posebni dodaci

Naš jelovnik također ima i jedan dodatak, točnije dio "napomene i preporuke", gdje se, između ostalog, specificira i slijedeće: "Uz svaki obrok unositi tekućinu, dnevno unijeti 2-2,5 litre tekućine, najbolje vode i čaja."

To je općepoznato, jel da? A pijete li dovoljno? Ja pokušavam. Jer prvo mjerenje i analiza tjelesne kompozicije u TwinTime Helath&Wellness Clubu pokazalo je kako imam i dosta masti i dosta vode.

Dr. Dragica Kelam-Perić objasnila mi je da se nakupljene vode u organizmu najlakše riješiti na način da se poveća unos tekućine. Najjednostavnije rečeno – klin se klinom izbija.

Tako svako jutro prije doručka pijuckam Encianov MethodDraine Slimming napitak s okusom trešnje (točnije – okusom nezaslađene trešnje, treba malo vremena za privikavanje na okus), tijekom dana uglavnom Rauchove Nativa čajeve, a za vrijeme treninga popijem oko litru vode.

Kad smo već kod teretane… Čini se da je prošli tjedan zaista bio prekretnica – osmijeh je postao dijelom moje opreme za vježbanje, a one iste sklekove za vrijeme kojih sam na prvom treningu proklinjala čokoladu, sada radim puno lakše i brže. Znoj teče u potocima, a u svlačionicu ulazim preporođena.

Nema dileme - napredovala saaaam!

Kako MethodDraine Slimming pomaže u mršavljenju?

MethodDraine Slimming je dodatak prehrani koji regulira metabolizam šećera, jedan od ključnih uzročnika debljina.

Njegovu učinkovitost potvrđuju dvije kliničke studije, koje su pokazale da se tijekom 8 tjedana provođenja redukcijske dijete uz pomoć MethodDraine-a Slimming izgubi čak 8,5 posto tjelesne težine, uz smanjenje opsega struka za 7,5, a opsega boka za 4 centimetra.

Istraživanja su također pokazala da nema yo-yo efekta, to jest povratka izgubljenih kilograma  neposredno nakon kure.

Više info: encian.hr

Posjeti missZDRAVA.hr