Što nas Oprah može naučiti o mršavljenju

Već tridesetak godina Oprah Winfrey se pred očima javnosti bori s viškom kilograma. Prije pet godina prestala je jesti krutu hranu i za četiri mjeseca izgubila 34 kilograma, a prije toga je izjavila da nikad više ne bi išla na dijetu. Međutim, sad je došlo do obrata jer je objavljeno da je Oprah kupila 10 posto udjela u Weight Watchersima
Vidi originalni članak

Kao suvlasnica Oprah neće samo sjediti u Odboru, nego će biti i glasnogovornica te će kronološki opisivati kako je napredovala u programa kao i druge slavne osobe poput Jessica Simpson i Jennifer Hudson. U Weight Watchersima se nadaju da će njezin angažman pomoći da zadrže dobit kakvu su imali proteklih godina. Očekivanje čelnih osoba u  Weight Watchersima mogla bi se ostvariti budući da je poznato koliko Oprah dobro razumije probleme s prekomjernom težinom i dijetama. Podsjećamo te na neke od njezinih iskrenih i inspirativnih izjava o ratu s kilogramima koji je godinama vodila. 

Kilogrami, emocije i hrana iz perspektive Oprah Winfrey

  • "Sve dijete koje sam godinama iskušavala od početka su bile osuđene na propast. Samu sebe sam uvjerila da imam problem s kilogramima, kako bih se izbjegla suočiti s pitanjem što me doista muči, a hranu sam koristila kao sredstvo da potisnem činjenice i umrtvim osjećaje."
  • "Nikad nisam voljela izraz 'ovisnik o hrani', ali kad razmišljam o sebi kakva sam bila, moram priznati da sam to bila. I neprestano sam sebe kažnjavala radi toga, znam da nisam sama u svemu tome i da se mnogi bore kao i ja, ali sad znam da se toj bitci bliži kraj."
  • "Naučila sam da moji suvišni kilogrami nisu uzrokovani time što sam previše jela ili premalo vježbala ili zato što mi hormoni nisu u ravnoteži, nego zato što sam u svom životu previše radila, premalo se zabavljala i nisam svoje tijelo i duh dovela u balans."

 Ako se mučiš s kilogramima i ne znaš što da učiniš učlani se u Mršavimo zajedno klub, tamo ćeš dobiti stručnu podršku nutricionista i fitness trenera koji ti garantiraj jedan kilogram manje tjedno.

  • "Svi koji se bore s viškom kilograma trebaju se zapitati čega su zapravo gladni. Nije problem u hrani, nego u načinu na koji je koristiš."
  • "Svatko tko je pretio i kome govore partneri ili prijatelji da treba nešto poduzeti, zna da to neće pomoći, promjena i kreće tek kad je ta odluka tvoja i samo tvoja."
  • "Moj cilj nije da budem mršava. Nego da imam težinu s kojom ću se osjećati dobro, imati snage i biti fit. Moj cilj je da zavolim svoje tijelo i budem zahvalna na njemu što ga imam takvo kakvo je."

Potraži dijetu Weight Watchers

Posjeti missZDRAVA.hr