Čitatelji otvoreno o kritičnim zonama

Članovi Mršavimo zajedno kluba otvoreno su progovorili o svojim kritičnim zonama te podijelili savjete o tome kako se nose s njima. Tako je korisnica Blossom duhovito primijetila da je njena kritična zona mozak i naravno, bokovi, guza i stomak te da zna da će se i ti problematični dijelovi popraviti kad to mozak odluči
Vidi originalni članak

Stražnjica i trbuh

'Bokovi, guza i zaista ružna koljena.'' Napisala je to na forumu članica Mršavimo zajedno kluba ibilandzic, misleći pritom na svoje 'kritične zone'. Većina forumaša složila se s njom te potvrdila kako im najveći problem uz stražnjicu, predstavlja i trbuh. Bubimir je jedna od mnogih koja je među kritičnim zonama navela trbuh. ''Mene ima svugdje. Mislim da imam neobično tijelo, zato što imam puno čvrstih mišića u kombinaciji sa salom i izgledam kao bacačica diska ili kugle. Moje je tijelo, bez obzira na višak masnog tkiva, čvrsto i nije mlohavo.''

S kojim dijelovima tijela se ti uspješno ili manje uspješno boriš? Uključi se u forum i podijeli s drugima svoje iskustvo. Unutar Mršavimo zajedno kluba dostupni su ti jelovnici koji su prilagođeni osobnim potrebama - ne trebaš razmišljati što ćeš jesti jer ti Klub nudi više od 60 jelovnika uz koje ćeš smršavjeti otprilike 1 kilogram tjedno i time reći 'zbogom' suvišnim kilogramima. Moguće je mršavjeti i brže, osobito ako se strogo pridržavaš programa prehrane uz redovitu tjelovježbu. Klikni i doznaj više!

Bokovi i bedra

''Moje kritične zone su bokovi i bedra koja su puna celulita. Pošto u ponedjeljak krećem s programom, prije vježbanja ću si mazati noge i guzu anticelulitnom kremom, zamotati prijanjajućom folijom, obući tajice i bacit se na vježbanje i vožnju biciklom. Nakon toga tuširanje, piling s talogom od kave i na kraju dobro umasirati anticelulitnu kremu. Nadam se da će se kroz neko vrijeme bar malo smanjiti i da neće biti toliko narančine kore. Ja to mogu, želim i hoću!'', napisala je entuzijastična Purple. Zanimaju te prirodni trikovi protiv celulita?

Jedan od duhovitijih odgovora svakako je onaj od korisnice Blossom: ''Moja kritična zona je mozak! I naravno, bokovi, guza i stomak, ali to se da popraviti kada se u ovom prvom sve posloži.'' Naime, osim uravnotežene prehrane i tjelovježbe, ona je sasvim u pravu kada tvrdi da prvo treba krenuti od glave - ''Često ljudima nedostaje motivacije jer se o njoj govori kao o nečem imaginarnom, što dolazi izvana, a ne iznutra. Motivacija je vrlo stvarna pojava, njezini su plodovi opipljivi i vidljivi, a postignuća bez nje izostaju'', pojasnio je psiholog Igor Čerenšek. ''Kad imamo na umu stanje i vrijednosti, onda si trebamo sami zadati savjete kako doći do naših ciljeva.''  Korisne savjete psihologa o motivaciji i samomotivaciji prilikom mršavljenja potraži od stručnjaka Mršavimo zajedno kluba.

Povezanost stresa i nakupljanja celulita

Stres, depresija i nedostatak motivacije često doprinose debljanju. Izloženost dugotrajnom stresu može također izazvati pojavu celulita na ženskom tijelu. Kako celulit može postati opsesija i koji su simptomi za opasnost otkriva psihoterapeutkinja prof. Mara Orehovec.

'Kada je naš organizam pod stresom i kada nešto intenzivno psihički proživljavamo, ispuštamo toksine u tijelo i lakše se stvara celulit. Sličan slučaj je s pojavom akni kod nekih osoba svaki put kada su pod stresom ili sakupljanjem želučane kiseline'. Saznaj više o psihološkim uzrocima celulita.

Posjeti missZDRAVA.hr